Промени в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Спасилият терасата

...
Промени в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Спасилият терасата
Коментари Харесай

Арх. Влади Калинов е освободен като шеф на ДНСК

Промени в Министерството на районното развиване и благоустройството. Спасилият терасата на някогашния началник на антикорупционната комисия Пламен Георгиев арх. Влади Калинов е освободен като началник на ДНСК. На негово място вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов назначи инж. Лиляна Петрова за шеф на Дирекцията за народен строителен надзор. Това оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Влади Калинов беше началник на дирекция "Общински строителен надзор " в Столичната община. Преди две години и половина напусна поста си точно поради абсурда със застрояването на терасата-покрив на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Неочаквано през май т.г. той беше назначен за началник на ДНСК от служебното държавно управление и от служебния районен министър.

Арх. Калинов е някогашен основен проектант на Банкя, оглави дирекцията "Строителен надзор " в Столичната община, когато Бойко Борисов стана кмет, и оцеля на основния пост до лятото на 2019 година Тогава, във вихъра на "Апартаментгейт ", гръмна и скандал с противозаконни обекти на терасата на шефа на Пламен Георгиев (навеси, барбекю и сауна). Тогава стана ясно, че е прекратил процедурата по издаване на заповед за унищожаване на издигнатите без строителни бумаги навеси на терасата в жилището на тогавашния началник на КПКОНПИ. Кметът Фандъкова прикани архитекта да си подаде оставката и той напусна. От Камарата на архитектите в България тогава желаеха инспекция на работата му поради историята, която обаче по този начин и тя не разплете до дъно.

Новата шефка на ДНСК инж. Лиляна Петрова има богат дълготраен опит в строителния надзор и познава чудесно работата на дирекцията. Била е шеф на районните дирекции за народен строителен надзор в София и в Софийска област.

Преди да оглави двете структури е заемала разнообразни експертни постове в тях. Работила е и като шеф отдел в Направление „ Архитектура и градоустройство “ към Столичната община.

Има магистърска степен по специалността „ Международни стопански връзки “ от Университета за национално и международно стопанство, се споделя в известието. Завършила е „ Инженерна геоекология “ в Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “. glasove.com
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР