Пролетта и лятото са двата най-приемливи сезона за разтоварване на

...
Пролетта и лятото са двата най-приемливи сезона за разтоварване на
Коментари Харесай

Зелена диета с лапад, киселец и коприва

Пролетта и лятото са двата най-приемливи сезона за разтоварване на организма. Независимо дали ще бъде някаква строга диета или просто разтоварващ ден с плодове и зеленчуци, когато времето е топло, нещата се случват много по-лесно.

Не можем да не отбележим, че през това време и тренировките са по-лесни – можете да се разхождате, да извършите упражненията навън, да бягате в парка, да карате колело и прочие Естествено физическата интензивност в допълнение ви оказва помощ да влезете в добра форма.

През пролетния сезон можете да си извършите една зелена диета благодарение на листните зеленчуци, които с неспокойствие чакахме цяла зима. Хубавото е, че имате избор и можете да сменяте продуктите – в случай че през днешния ден сте похапнали лапад, на следващия ден си пригответе спанак, коприва или киселец.

Това, което ви предлагаме, не е даже диета, а просто метод да помогнете на организма да се отърве от насъбраните през зимата непотребни килограми. Най-лесният вид това да се случи е да изберете зелените листни зеленчуци.

Хубавото е, че можете да си приготвяте от тях най-различни гозби. Спанакът е доста апетитен на салата, а лападът и киселецът стават чудесни приготвени с кафяв ориз и ароматни подправки.

Копривата можете да приготвите на чорба. Не се ограничавайте единствено с тези зеленчуци – приготвяйте си салата с марули или рукола, като е желателно да ги подправяте с лимонен сок.

Като допълнение към зеленчуците сложете и сурови ядки – те са добър източник на сила, а и ще разнообразят зеления режим. В салатите постоянно можете да добавите малко зехтин и някакви ядки, с цел да разнообразите усета.

 Зеленчукови диети

Към всичко това добавяйте и по 1-2 филийки пълнозърнест самун на ден, както и плодове сред храненията. За закуска изяждайте по 1 ч.ч. обезмаслено кисело мляко и някакъв плод по желание, само че да не бъде банан. Хубаво е да пиете доста вода – най-малко 2 литра всеки ден. Освен това за многообразие можете да си вършиме зелен чай.

Ако ви се коства, че няма да можете да издържите няколко дни единствено на зелените листни зеленчуци, ви предлагаме да си приготвите зелени коктейли. Създадени са от Виктория Бутенко в Русия, чиято концепция била да измисли здравословни коктейли, които да оказват помощ на хора с разнообразни здравословни проблеми.

В хода на самите тествания станало ясно, че тези зелени коктейли могат и да оказват помощ при проблеми с килограмите. Единственото, което се предлага, е да понижим храната, с която се храним и всеки ден да изпиваме по два - три зелени коктейла.

В тях се прибавят всевъзможни зелени зеленчуци – лапад, мента, рукола, коприва, киселец, спанак, мащерка, копър, магданоз, листа от целина и други За да бъде прелестно на усет, могат да се сложат и плодове, най-добре от зелената гама, да вземем за пример зелена ябълка.

Слагате всичко в блендера и разбивате. Ако ви омръзне еднообразният усет, прибавете някакъв различен плод – круша, ананас и така нататък Условието да се изпива незабавно след подготвяне и да не се подслажда с нищо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР