Пролетното издание на инициативата Литературни срещи ще се състои на

...
Пролетното издание на инициативата Литературни срещи ще се състои на
Коментари Харесай

"Избори" е темата на пролетните "Литературни срещи"

Пролетното издание на самодейността " Литературни срещи " ще се състои на 30, 31 март и 1 април в Гьоте-институт България (София, ул. " Будапеща " №1).

" Тъй като " Литературни срещи " се организират няколко пъти в годината в изцяло друг формат, пролетната им версия ще се разграничава от лятната и есенната стратегия. Всъщност " Литературни срещи пролет " се организират за първи път. " Избори " пък е тяхната тематика, а тридневното събитие ще включи повече от 20 участници от разнообразни сфери на изкуствата ", се споделя в прессъобщението от фондация " Прочети София ".

Входът за всички събития ще е безвъзмезден.

Целта на уредниците е бъдат показани писатели и актьори от разнообразни области на изкуствата и теоретици, под формата на интензивни 20-минутни презентации, определяни и режисирани от самите участници. Всеки от тях ще бъде изцяло свободен да избере какво, по какъв начин и за какво ще показа на публиката. Единственото изискване е да има литературна връзка.

Сред участниците през първите два дни на събитието ще бъдат Алек Попов, Антоанета Колева, Васил Видински (ВБВ), Виктория Драганова, Галина Борисова, Еми Барух, Жюстин Томс, Захари Карабашлиев, Иван Димитров, Йордан Славейков, Кристин Димитрова, Николай Терзийски, Радослав Бимбалов. Първата вечер (30 март) ще завърши с музиката на група " КАКЕ? "

Михаела Добрева и Борис Далчев от " Съпромат " ще основат образната среда на събитието, като тя ще е самобитна рефлексия на тематиката.

 Литературен маршрут ще извади от забравата писателя Константин Константинов Литературен маршрут ще извади от забравата писателя Константин Константинов

Вместо водещи, " Литературни срещи " ще имат нещо като подкаст онлайн или другояче казано - публиката ще чува гласовете на журналиста Цветан Цветанов и режисьора и драматург Стефан Прохоров, които ще обобщават и разясняват протичащото, а и самата тематика. Първите два дни ще бъдат в Голяма зала на Гьоте-институт.

Събитието на 1 април ще се организира в библиотеката на Гьоте-институт и ще се разграничава от предходните дни, защото ще вплете в директни и задочни диалози известни задгранични и български писатели, хуманитаристи и учени, които ще мислят върху тематиката: " Отвъд човешкото ", разграничена на два дискусионни панела. Изходна точка ще бъдат основаните облици във фантастичната литература и екофикцията, както и разнообразни научни теории.

 Литературният маршрут Литературният маршрут " Шишманови в София " - в чест на украинците, живяли в България

" Изборът оттатък човешкото предлага заричане за възобновяване на литературата, а литературата може да предложи път към по-малко антропоцентрични и по-мъдри форми на живот ", споделят модераторите на двете полемиките - Александър Попов и Константин Георгиев.

 Мисия ТуранС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка

" Литературни срещи пролет 2023 " се реализират с финансовата поддръжка на Национален фонд " Култура ", " Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации " ; Столична община и Министерство на културата. В партньорство с Гьоте-институт, Бюро " Творческа Европа " и RATIO.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР