Pontubis Artis – Мостове на изкуството“ е проект, който се

...
Pontubis Artis – Мостове на изкуството“ е проект, който се
Коментари Харесай

Pontubis Artis с финален концерт в АМТИИ


„ Pontubis Artis – Мостове на изкуството “ е план, който се осъществя по концепция и идея на доцент доктор Евгений Шевкенов и се базира на концепцията за сплотяващата роля и мощ на изкуството да построява мостове сред другите култури.

В рамките на плана се организира майсторски клас по цигулка, виола, камерна музика на проф. Мануела Матис от Консерваторията във Верона, Италия.

Концертното разкриване бе на 11 април от 18:30 ч. в залата на АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “ с присъединяване на Мануела Матис – виола; Феруджо Назарено – пиано; Евгений Шевкенов – цигулка. В програмата ще чуем творби на Скарлати, Моцарт, Бетовен, Шуман.

Заключителният концерт е на 15 април от 18:30 ч., още веднъж в концертната зала на АМТИИ, с встъпителното есе „ Бетовен И Шуберт границата на класицизма и романтизма “ на доцент доктор Евгений Шевкенов и клавирен рецитал на Алесандро Марано – пиано. В програмата са включени: Лудвиг ван Бетовен, Франц Шуберт.

Входът е свободен!

„ Pontubis Artis – Мостове на изкуството “ се осъществя с поддръжката на Община Пловдив като част от Културния календар за 2024 година и с поддръжката на Италианския културен институт в България, стратегия ERASMUS +.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР