Пролетната умора е състояние, познато почти на всеки човек. То

...
Пролетната умора е състояние, познато почти на всеки човек. То
Коментари Харесай

Чайове против пролетна умора

Пролетната отмалялост е положение, познато съвсем на всеки човек. То не може да се дефинира като болест, само че провокира мощно намаляване на силите.

Напълняването, депресиите, нетрудоспособността постоянно се дължат на това изсмукващо живеца ни положение.

Нужно е да му се обърне внимание и да подхващат дейности за прогонване на пролетната отмалялост. Химията е непотребна и противопоказна в битката с неразположението. Има доста средства от националната медицина, които са в положение да ни върнат силата.

Нужно е тялото да се хидратира, дружно с изпълването му с сила, а двете задания могат да бъдат изпълнени от леки питиета, приготвени с билки. Става въпрос за билкови чайове, които дават сили на тялото.

Възможностите обгръщат огромен диапазон пролетни растения. Семето на синапа е положително средство против изнемощялост. Една супена лъжица от него, сварена в 600 мл вода за 5-6 минути, е превъзходен ободрителен чай против пролетна отмалялост, даващ прилив на сила. Пие се три пъти дневно, не повече по кафена чашка преди всяко главно хранене.

Чаят от розмарин е друго предложение на националната медицина. Това е друга тонизираща напитка, която сполучливо може да размени утринното кафе.

 чай от розмарин оказва помощ за пролетната отмалялост

Розмаринът, смесен с лъжица мед за подслаждане е по-силно тонизиращ от кофеина. Чаена лъжичка от билката се сварява за 10 минути в половин литър вода. Съдържащият се в нея оксид - ционелът, форсира циркулирането на кръвта, гони умората и тонизира тялото.

Хидратирането на организма, основен индикатор за сполучливата битка с пролетната отмалялост, се реализира освен с пиянство на доста вода, само че и на чай от зелени билки. Зеленият чай преди всичко има мощни антиоксидантни свойства и съдържа кофеин, който ободрява.

Детоксът е наложителен напролет, с цел да се изведат всички отрови, насъбрани от зимния метод на живот и хранене. Аюрведа предлага за детоксикация индийския чай гарам масала, в който са събрани десетки индийски билки.

Нашата естествена аптека предлага подготвени чайове от шипка, коприва, глухарче, великденчета, особено подбрани чайове за унищожаване на пролетната отмалялост. Те подкрепят отделянето на токсините, възвръщат виталните сили и насищат тялото с сила.

Ако желаете да преборите още по-бързо неприятните признаци на пролетната отмалялост, вижте и нашите предписания за детокс.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР