Пролет Велкова и Симона Велева-Стойнова бяха избрани за членове Съвета

...
Пролет Велкова и Симона Велева-Стойнова бяха избрани за членове Съвета
Коментари Харесай

Симона Велева и Пролет Велкова са новите членове на СЕМ

Пролет Велкова и Симона Велева-Стойнова бяха определени за членове Съвета за електронни медии (СЕМ) от парламентарната квота

Това заяви Съюзът на българските публицисти. Движение за права и свободи не взе участие в гласуванията, прецизираха също от там.

Велкова, която е препоръчана от ПГ на „ Демократична България ", получи 99 гласа „ за ", 30 – „ срещу ", 52-ма депутати се въздържаха.

Симона Велева-Стойнова, препоръчана от ПГ на „ Продължаваме Промяната ", беше подкрепена от 121 депутати, 11 бяха „ срещу " и един се въздържа.

Третият кандидат - Тодор Беленски, номиниран от ПГ на „ Възраждане ", не получи нужните гласове. Той събра 19 гласа „ за ", 40 – „ срещу ", 71 въздържали се.

В негативен избор ръководителят на комисията по културата и медиите Тошко Йорданов („ ИТН ") уточни, че е дал своя вот срещу Беленски, тъй като няма нужния опит за тази служба, само че има по-добър „ честен компас " от Пролет Велкова. А за Велкова разяснява, че е определена благодарение на Движение за права и свободи. „ Дългата ръка на Движение за права и свободи погали по рамото „ Демократична България ", сподели той. Ще се нагледате на забранителен режим с сходен вид хора, на „ cancel просвета ", предизвести Йорданов, представен от.

Според „ Възраждане " Пролет Велкова не заслужава доверието на рационалната част на българското общество.

Тези, които познават Пролет Велкова, знаят, че изказванията за „ cancel просвета " и за репресивност граничат с клюка, отговори му ръководителят на ПГ на „ Демократична България " Христо Иванов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР