Прокурорската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание, на

...
Прокурорската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание, на
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС освободи заместниците на Гешев

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет се събра на изключително съвещание, на което освободи заместниците на Иван Гешев . Кадровиците одобриха и оставката на някогашния обвинител номер 1 като прокурор, която той подава по-рано денем.

С постовете си на заместник-главни прокурори се разделиха Красимира Филипова, Десислава Пиронева и Даниела Машева. Филипова но пожела да напусне и беше преназначена като прокурор във Върховната касационна прокуратура. Там се връща и Машева. Пиронева пък е преназначена като прокурор във Върховната административна прокуратурата.

В дневния ред на днешното съвещание на Колегията бе включена и точка за назначението на Мария Павлова за заместител на Сарафов . Това беше определена за поста след гласоподаване на кадровиците. Тя беше заместник-министър на правораздаването в служебния кабинет на Гълъб Донев.

Междувременно в публично мнение Съюзът на съдиите в България прикани Висш съдебен съвет да дефинира нов изпълняващ функционалностите на основен прокурор . Съдиите дефинират избора на Борислав Сарафов като „ следващото срамно решение, което тежко поврежда престижа на правосъдната власт “ .

А самият Сарафов, минути откакто беше определен за изпълняващ функционалностите на основен прокурор в петък, съобщи, че ще предложи промяната на всички заместници на предшественика си на поста .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР