Прокурорите оттеглиха обвиненията срещу 69-годишна чернокожа жена, арестувана миналия месец

...
Прокурорите оттеглиха обвиненията срещу 69-годишна чернокожа жена, арестувана миналия месец
Коментари Харесай

Обвиненията в избирателна измама бяха свалени срещу 69-годишна чернокожа жена

Прокурорите отдръпнаха обвиняванията против 69-годишна чернокожа жена, задържана предишния месец по обвинявания в изборна машинация в Талахаси, Флорида.

Марша Ервин беше на изпитателен период след присъда за закононарушение, когато гласоподава на общите избори през 2020 година и на първичните избори през 2022 година

В декларация във вторник държавният прокурор Джак Кембъл написа: „ Няма очевидец, който да свидетелства, че на подсъдимата е казано, че няма право на глас, и някои доказателства, които да потвърдят нейните изказвания, че е вярвала, че може законно да гласоподава. “

Пробният чиновник на Ървин изигра роля в решението на Кембъл. Тя даде на страната два документа, които преразглеждат изискванията на пробацията на Ервин.

Според декларацията едното е подписано през октомври 2022 година и категорично изяснява, че нарушителят не може законно да гласоподава, до момента в който е на изпитателен период. Другият е подписан през ноември 2018 година и не съдържа този текст.

„ Инцидентите с гласуването бяха сред тези две дати и няма индикации, че тя е гласувала, откогато получи тази информация “, написа Кембъл.

 Марша Ервин, вдясно, стои до Бен Кръмп по време на конференция във вторник, 10 октомври. Марша Ервин, вдясно, стои до Бен Кръмп по време на конференция във вторник, 10 октомври. WCTV

Документът също по този начин демонстрира, че прокурорите са разговаряли с надзорника на изборите в окръг Леон, който назова гласуването на Ървин „ почтена неточност “.

Полицията в Талахаси арестува Ървин въз основа на информация от следствието на Службата за изборни закононарушения и сигурност във Флорида в дома й към 3 часа сутринта на 29 септември, демонстрира клетвена декларация за арест.

„ Бях разчувствуван и благополучен за госпожа Ервин “, споделя нейният юрист Мутаки Акбар пред CNN. „ Не мисля, че тя заслужаваше да премине през целия този развой. Щастлив съм, че тази част от всичко завърши за нея. “

Гражданските права и щатското демократично управление означиха, че казусът на Ървин акцентира объркването, с което се сблъскват доста хора с присъди за закононарушения, когато се пробват да се ориентират в гласуването във Флорида.

Акбар се надява, че това ще подейства като предупредителна история за следователите от Службата за изборни закононарушения и сигурност. „ Надявам се, че ще им даде малко пауза, с цел да търсят хора, които в действителност правят машинация, като гласоподават два пъти за мъртви хора, за разлика от почтени хора като мис Ервин “, сподели той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР