Започва разследване за непредумишлено убийство след пожар във френски дом за възрастни с увреждания, убити 11

...
Прокурор в Париж започна предварително съдебно разследване за непредумишлено убийство,
Коментари Харесай

Прокурор в Париж започна предварително съдебно разследване за непредумишлено убийство, утежнено от нарушаване на правилата за безопасност след пожар остави 11 жертви във ваканционна къща, в която се помещават възрастни с увреждания в източна Франция

От Асошиейтед прес, 11 август 2023 г., 8:56 AMFrance.

Пожарът в сряда загина 10 възрастни с леки интелектуални затруднения и един придружител.

Съдебното разследване ще се стреми да установи причината за пожара, според изявление на прокуратурата.

Това идва след откритието, че изискваните стандарти за безопасност не са спазени в частната ваканционна къща в елзаския град Wintzenheim.

„Първите разследвания доведоха до съмнение за правните и материални условия за безопасност на сградата", в която се помещаваха 28 души, се казва в изявлението.

Прокурор в Париж е поел случая поради големия брой жертви и мащаба на разследването, се казва в съобщението. Преди това случаят е бил наблюдаван от заместник-прокурора на Колмар, в Източна Франция.

Почиващите спяха, когато пожарът избухна рано в сряда.

Само петима от тези, които са отседнали на горния етаж на къщата, са оцелели, включително трима летовници и двама служители, които ги придружават. Всички те успяха да излязат от болницата до края на деня в сряда, се казва в изявлението. за евакуация.

Това беше най-смъртоносният пожар във Франция от пожара през август 2016 г., който уби 14 души в сутеренен нощен клуб в западния град Руан.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР