Прокурор Лилия Илиева от Окръжна прокуратура – Монтана изнесе пред

...
Прокурор Лилия Илиева от Окръжна прокуратура – Монтана изнесе пред
Коментари Харесай

Прокурор от Монтана изнесе лекция пред ученици /снимки/

Прокурор Лилия Илиева от Окръжна прокуратура – Монтана изнесе пред възпитаници от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и компютърни науки „ Проф. арх. Стефан Стефанов “ лекция по Образователна стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “. В правосъдната палата прокурор Илиева срещна момчетата и девойките от 8 а и 8 в клас, водени от учител Наталия Петрова, с активността на правосъдната система в битката с разпространяването на опиати, с закононарушенията, осъществявани от наркозависими лица, и плануваните в закона санкции за тях.
Учениците получиха информация и за съществуващите стратегии за предварителна защита против разпространяването на опиати и с интерес изслушаха разказите за съответни случаи на разкрити в област Монтана незаконни наркогрупи и лаборатории за произвеждане на дрога.
В разискването след лекцията възпитаниците на ПГСАКН зададоха въпроси за използването на Закона за отбраната от домашно принуждение и взаимната работа на полиция, прокуратура и съд при разкриването и наказването на причинителите на тежки закононарушения. Образователната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ се организира по съглашение за съдействие сред Висшия правосъден съвет и Министерство на образованието и науката и задачата ѝ е да запознае учениците със структурата и функционалностите на правосъдната власт в България, да образува у тях правна просветеност, да спомогне за предварителната защита на детското принуждение и да увеличи степента на спазването на законите и доверието към правосъдната власт.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР