Прокуратурата задържа мним дистрибутор на тютюневи изделия, подлъгвал продавачките на

...
Прокуратурата задържа мним дистрибутор на тютюневи изделия, подлъгвал продавачките на
Коментари Харесай

Задържаха мним дистрибутор, подлъгвал продавачки с висящи задължения

Прокуратурата задържа привиден дистрибутор на тютюневи произведения, подлъгвал продавачките на търговски обекти в Добрич с " висящи отговорности ".

Оказва се, мъжът е работил при изискванията на рисков рецидив, като до този миг е осъждан общо 12 пъти, от които 10 за измами.

В случая 49-годишният мъж е притеглен като обвинен за три закононарушения, осъществени в интервала от 8 до 13 септември. А точно за две измами и един опит за машинация в търговски обекти.

В магазините обвиненият Н.А. се представял за дистрибутор на тютюневи произведения, като убеждавал чиновниците в тях, че притежателите им му дължат пари за минали или идни доставки. В два от обектите съумял да заблуди продавач-консултантите и да вземе от тях надлежно 800 лв. и 470 лв.. Третият опит се оказал несполучлив, при който обвиненият изискал 1000 лв..

В хода на следствието станало ясно, че мъжът е работил по тази скица в Добрич от април месец тази година. Предстои да се обясни неговата съпричастност към други случаи на сходни измами, осъществени в града. Събрани са данни и за идентични случаи, регистрирани в градовете Исперих и Шумен.

Мъжът е арестуван за период до 72 часа, като следва прокуратурата да изиска непрекъснатия му арест. Н.А. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 211, по отношение на член 209, алинея 1, по отношение на член 26, алинея 1, по отношение на член 29, алинея 1, букви " А " и " Б " от Наказателен кодекс.
 Чаровник лъже наивни продавачки и им краде пари
Чаровник лъже наивни продавачки и им краде пари

Осъдиха на 4 години затвор мъж, отмъквал пари и артикули от обекти в София с думите " другар съм на шефа "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР