Прокуратурата влезе в частния клуб, свързван със застреляния миналата седмица

...
Прокуратурата влезе в частния клуб, свързван със застреляния миналата седмица
Коментари Харесай

Прокуратурата влезе в частния клуб на Мартин Божанов - Нотариуса

Прокуратурата влезе в частния клуб, свързван със убития предходната седмица Мартин Божанов в столичния квартал " Гео Милев ". На мястото има полиция, заяви БНР. За съществуването на клуба оповестиха от антикорупционния фонд след убийството на Божанов, прочут с прякора Нотариуса преди седмица.

Клубът се намира покрай постройките на към този момент закритите профилиран съд и профилирана прокуратура и достъп до него са има магистрати, снабдени със специфични членски карти. Според Българска национална телевизия името на клуба, кръстен SS, се разшифрова като " правосъдни съидейници " или " правосъдно подпомагане ". Уточнява се, че там магистратите били глезени със скъпи напитки и атрактивни компаньонки.

Според Българска национална телевизия през последните години магистратите, които получавали достъп до клуба на Мартин Божанов били деликатно подбирани. Първоначално се търсели тези, които могат да спомагат за решаването на съответен правосъден проблем, само че по-късно Божанов се намесил и в други процеси в правосъдната власт.

Националната телевизия заяви също, че Божанов разполагал и с група, която да фабрикува компромати против магистрати, с което да си подсигурява, че поръчките му ще бъдат изпълнявани. Записите от охранителните камери в клуб SS ежеседмично се сваляли за предпазване на външни дискове.
 
 Клуб SS Клуб SS Източник: Zonanews
Според източниците на Българска национална телевизия в него с изключение на каузи, са решавани и назначения на магистрати. Били уговаряни и административни постове в правосъдната система.

В понеделник основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев заяви, че стартира инспекция на изказванията за частен клуб за магистрати, ръководят от убития Мартин Божанов - Нотариуса. " Предмет на инспекция е какъв брой време е функционирал клубът, само че ще се обясни и целият този подробност, че се е посещавал единствено от избран кръг лица с членски карти ", разясни той.

Прокуратурата през вчерашния ден заяви, че от 2023 година работи по досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, част от която е Божанов, основана за оказване на напън на магистрати, за имотни измами и пране на пари. В рамките на това дело се ревизира дали този клуб е бил посещаван и от магистрати. Обвиняеми по делото няма.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР