Прокуратурата в Пловдив иска постоянен арест за задържаните за четирите

...
Прокуратурата в Пловдив иска постоянен арест за задържаните за четирите
Коментари Харесай

До 15 години затвор може да получи Касабов, пребил жена си с тенис ракета в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив желае непрекъснат арест за арестуваните за четирите фрапиращи случая на домашно принуждение. Държавното обвиняване заяви за тях в четвъртък и посочи, че са били осъществени единствено в границите на едно денонощие.  
Прочетете още
Разследващите настояват, че става дума за „ злокобни “ и „ жестоки “ произшествия. При единия от тях известен  предприемач от строителния  отрасъл е пребил  грубо брачната половинка си.

По информация на  TrafficNews  това е 44-годишният Симо Касабов. Мъжът е следял цялото си семейство, посредством конфигурирани приложения на телефоните им за подслушване и проявление на местоположението. Той постоянно ги заключвал в дома си без тяхното единодушие. Има данни и за чести сигнали и побои. Причината била патологична ревнивост. 

 

Тормозил е и двете си деца. В другия по-фрапантен случай,  внук е пребил 95-годишната си баба,  която е в кома. Внукът се оказа някогашен служител на реда и кметски наследник. 

На фона на това прокуратурата се закани да бъде „ безкомпромисна в битката с домашното  принуждение “.

Задържаните по три от четирите каузи, които са формирани в четвъртък, към този момент са със 72-часови арестувания от прокурор. Ще бъде импортирано искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.

„ В четвъртия случай – лицето е настанено в Център за психологично здраве Пловдив, където ще престои известно време. Ако се откри, че може да взе участие в наказателния развой ще го водим. Ако не – ще се наложат някакви насилствени ограничения ”, уточни зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев пред Нова.

Той уточни, че 44-годишният предприемач, пребил брачната половинка си от ревнивост с ракета за тенис, го заплашват сред 3 до 15 години затвор за причиняване на тежка телесна щета.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР