Прокуратурата в Охрид повдигна обвинение на нападателя на 21-годишния Християн

...
Прокуратурата в Охрид повдигна обвинение на нападателя на 21-годишния Християн
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение срещу нападателя на Пендиков в Охрид

Прокуратурата в Охрид повдигна обвиняване на нападателя на 21-годишния Християн Пендиков, който бе пребит в града на 19-ти януари, съобщи БГНЕС.
Прочетете още
В обвинителния акт се споделя, че нападението е осъществено заради национална и етническа ненавист. Пендиков е секретар на локалното българско съдружие и намерено показва своята българска етническа принадлежност.

След побоя той бе трансфериран със аероплан за лекуване в София във ВМА. Там му бе направена интервенция. Той е със счупена челюст, пострадвания в региона на ребрата и гърдите. Срещу нападателя е повдигнато обвиняване за нанасяне на нанасяне на тежка телесна щета.

Междувременно вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев се срещна с Пендиков и даде обещание да му бъде обезпечена защита.

Демерджиев беше безапелационен, че ще продължава да следи деликатно случая с нападението над Пендиков. При последните си визити в Скопие заместител министър-председателят изиска от вътрешния министър на Република Северна Македония Оливиер Спасовски всички детайлности към хода на следствието.

„ Предоставил съм всички данни за интернет адресите, от които са пращани закани и ще настояваме да се вземат ограничения ", сподели още вътрешният министър по време на срещата. След идването на Пендиков в София той продължи да получава закани, които Демерджиев съобщи на сътрудника си в Република Северна Македония при срещата им на 30 януари.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР