Прокуратурата в Нидерландия поиска днес доживотни присъди срещу трима руснаци

...
Прокуратурата в Нидерландия поиска днес доживотни присъди срещу трима руснаци
Коментари Харесай

Доживотни присъди заплашват трима руснаци и един украинец за свалянето на малайзийския самолет

Прокуратурата в Нидерландия изиска през днешния ден доживотни присъди против трима руснаци и един украинец за свалянето на малайзийски пътнически аероплан над Украйна през 2014 година, при което починаха всичките 298 индивида на борда, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Обвиняемите, които са съдени задочно, са помогнали за доставката на ракетната система, с която проруските сепаратисти са свалили самолета от полет Ем Ейч 17 на Малайзийските авиолинии, сподели прокурор Манон Ридербекс. " Искаме обвинените Игор Гиркин, Сергей Дубински, Олег Пулатов и Леонид Харченко да бъдат приети за отговорни, всеки поотделно, за взаимното събаряне на самолета, предизвикало гибелта на 298 индивида на борда, и да бъдат наказани на пожизнен затвор ", добави тя.

Повечето от починалите са нидерландци и държавното управление в Хага държи Русия виновна за закононарушението. Руските управляващи, както и четиримата подсъдими, отхвърлят съпричастност.

След траяло години събиране на доказателства интернационалният проверяващ екип оповести през май 2018 година, че ракетната установка, употребена за свалянето на самолета, изпълнявал полет от Амстердам до Куала Лумпур, се числи към съветската 53-а зенитно-ракетна бригада.

Днес нидерландската прокурорка сподели, че въз основа на сателитни фотоси, постове в обществени мрежи и засечени телефонни диалози е открито, че четиримата обвинени са били свързани с подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна и са изиграли разнообразни, само че значими функции за събитията, довели до свалянето на малайзийския аероплан.

Защитата на Пулатов, който единствен от четиримата е представляван в съда, ще изнесе своята защита през март. Не се чака присъдите да бъдат произнесени преди септември следващата година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР