Прокуратурата в Кърджали е установила 4 наранявания в областта на

...
Прокуратурата в Кърджали е установила 4 наранявания в областта на
Коментари Харесай

Детето от Кърджали било насилено от майка си - изгорила лицето му с цигара

Прокуратурата в Кърджали е открила 4 пострадвания в региона на лицето на 6-годишното дете. Образувано досъдебно произвеждане за нанасяне на междинна телесна щета, за което се плануват до 6 година затвор, сподели зам.-районният прокурор на Кърджали Петя Чотрова пред Нова тв.

Държавното обвиняване се самосезира през вчерашния ден по случая, а обществените служби изведоха детето от вкъщи. Случаят стана прочут, откакто фотоси и видео на 6-годишното момче бяха качени от татко му в обществената мрежа Тик-ток. На тях се виждат пострадвания по лицето, които наподобяват на изгаряния от цигара.

" Установено е съществуване на 4 пострадвания в региона на лицето, които съставляват местни изгаряния. Вероятно става въпрос за изгаряния от цигари ", изясни зам.-районният прокурор на Кърджали Петя Чотрова.

Извършен е оглед в жилището на фамилията, като са конфискувани фасове, открити на всички места в дома. Разпитани са и голям брой очевидци, като е назначена и съдебно-медицинска експертиза.

" Ще бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза предвид на данните, че майката страда от умерена умствена назадничавост, което е открито с решение на ТЕЛК ", посочи Чотрова.

Семейството е с три деца, които все още са изведени.

С това семейство е работено и преди, сподели шефът на " Социално подкрепяне " - Кърджали Катя Димитрова.

" Никога не е имало сигнали за принуждение, в това число и през декември, когато сътрудници са посетили дома. Битовата среда там е добра за развъждане ", сподели още шефът на дирекция " Социално подкрепяне ".

Тя изясни, че и трите деца на фамилията са изведени, обществените са посещавали фамилията поради ТЕЛК-а на майката. Това задължава обществените да следят фамилията.

При инспекцията им през вчерашния ден родителите не са били на адреса, само че разкрили бабата по бащина линия. Социалните ще създадат оценка на риска и в случай че родителският потенциал бъде оценен като позитивен, децата ще им бъдат върнати.

Самите деца не осъзнавали като експанзия държанието на майка им.

Снимката е илюстративна
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР