Прокуратурата ще съдейства с експертиза на таксиметровия бранш за техните

...
Прокуратурата ще съдейства с експертиза на таксиметровия бранш за техните
Коментари Харесай

Прокуратурата ще съдейства с експертиза по законодателни предложения на таксиметровия бранш

Прокуратурата ще спомага с експертиза на таксиметровия отрасъл за техните законодателни начинания. Това заяви Кирил Ризов, почетен ръководител на Съюз „ Такси “, след среща на основния прокурор и неговите заместници с всички представители на таксиметровите браншови организации и огромни таксиметрови компании.

Поводът за срещата е случаят от 8 септември в София, при който умря таксиметров водач след сборичкване. Случаят докара и до митинги на близки и сътрудници на починалия.

Срещата сред управлението на прокуратурата и таксиметровия отрасъл продължи повече от час. Главният прокурор сподели, че са разискали кардинални въпроси и по какъв начин биха си били потребни в границите на пълномощията на прокуратурата. 

По мотив случая Гешев сподели, че са разговаряли и за „ систематичния проблем, който провокира такива последици и по какъв метод можем да сме си взаимно потребни, с цел да ограничим и решим тези систематични проблеми, с цел да няма гибел на пътя “.

„ Аз, като основен прокурор, и прокуратурата ще създадем вероятното и невъзможното, с цел да има правдивост “, добави.

От таксиметровия отрасъл обясниха, че ще получат подпомагане от прокуратурата във връзка техните законодателни оферти за справяне с нерегламентираните транспорти. Кирил Ризов добави, че браншът приготвя план за промени в Закона за автомобилните транспорти. Също по този начин добави, че следва среща с министъра на превоза, на която ще обсъдят промени, които тормозят таксиметровия отрасъл.

Във връзка с случая със починалия таксиметров водач, Ризов увери, че следва през днешния ден изказване от страна на прокуратурата до каква степен е стигнало следствието. И добави, че делото ще бъде взето под специфичен контрол. " Искаме да се съблюдава законът, без значение от това кой е отговорен и кой не ", сподели още Ризов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР