Прокуратурата ще предяви повдигнатите нови обвинения по аферата с източените

...
Прокуратурата ще предяви повдигнатите нови обвинения по аферата с източените
Коментари Харесай

Прокуратурата предявява обвинения за несъществуващата магистрала Хемус

Прокуратурата ще предяви повдигнатите нови обвинявания по аферата с източените милиони за построяването на автомагистрала " Хемус ". Това заяви Българска национална телевизия. Вече девет са обвинените по делото за пране на пари - те са били шефове на кухи компании като част от верига, през която са прекосявали парите.

Както е известно, единственият който до момента се озова в ареста - въпреки и за малко, е Борислав Колев - някогашен интернационален арбитър по футбол на дребни малки врати. Още в границите на ограниченията му за неотклонение бе изнесена схемата, която не звучи по никакъв начин " комплицирана " за следствие:

Държавната " Автомагистрали " получава поръчката инхаус, незабавно подписва контракт за наем на машини и доставка на материали с една частна компания. Тя - с друга и тя най-после - с 5 изцяло кухи сдружения с по един " сламен " шеф - без служащи, машини и прочие

Държавата обаче незабавно разплаща задатък в границите на над 80 млн. лева

Конкретно Борислав Колев се озова в ареста след акция не на прокуратурата, а на ГДБОП - потвърдено е, че той има отношение към изтеглянето на към 53 млн. лева кеш от този задатък.

Тази заран в прокуратурата пристигна Борислав Колев, който е първият обвинен още от предходната година. Неговото обвиняване е прецизирано - остава за пране на пари, само че са посочени нови обстоятелства и условия, открити от проверяващите, разяснява Българска национална телевизия, въпреки публично известие да липсва (между другото, за прането на пари - ще би трябвало да се потвърди, че той е знаел или предполагал, че тези средства са добити посредством закононарушение, б.р.).

" Добавяне на обстоятелства и условия, които в началото не са били известни или не са били ясни. Обвинението си е едно и също ", споделя пред медията юристът му Христо Ботев.

В последната седмица като обвинени бяха привлечени още осем души - още веднъж за пране на пари. Днес се чака в прокуратурата да пристигна още един от тях - Георги Георгиев от Лом.

Припомняме, че Колев, който изиска срещи с основния прокурор Гешев и тогавашния министър Бойко Рашков, с цел да им признае къде са отивали парите, разкри точно пред държавното обвиняване името на никому незнайния Георгиев.

Според Българска национална телевизия обаче разследването е към своя край и евентуално след предявяването на обвиняванията ще стартира предявяване на материалите и правене на обвинителен акт, който да бъде импортиран в съда.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР