Прокуратурата се захвана с мнимия лекар, който практикува необезпокоявано в

...
Прокуратурата се захвана с мнимия лекар, който практикува необезпокоявано в
Коментари Харесай

Ето какво се случва с мнимия доктор, вършал години наред в Пловдивско

Прокуратурата се захвана с мнимия доктор, който практикува необезпокоявано в Пловдивско години наред, написа „ Марица “.

Неофициално Георги Георгиев управлява Медицински център за незабавна помощ „ Евромед”, а другояче под графата шеф в Търговския указател е изписано името на доктор Христо Христов.

Във връзка с изявления в медиите по случая, Районната прокуратура в Пловдив се самосезира.

Възложена е инспекция на отдел „ Икономическа полиция “ по член 324 алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс – за практикуване на специалност без съответната дееспособност, която е обвързвана със опазването на здравето на популацията.

Срокът за приключването й е 30-дневен. Проверката се прави по Закона за правосъдната власт, предвид на събиране на задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане.

Името на Георгиев постоянно участва в медийното пространство и то с купа. На 15 януари тази година бе запалена една от колите за спешна помощ на медицинския център, а през април 2018-а двама младежи пък отмъкнаха едно от возилата за заболели като на филм.

Тогава Георгиев подаде сигнал в полицията и описа пред медии, че от камерите се вижда по какъв начин двама младежи първо си вършат селфи пред профилирания автомобил, а по-късно единият се връща и пали колата за спешна помощ, с която изчезват.

По-късно по GPS в автомобила бе засечено, че реанимобилът е зарязан пред входа на болница в София. В него е имало съоръжение за 100 000 лв..

През март 2017-а полицейски патрул преследва с километри кола за спешна помощ и се опита да я спре, до момента в който тя бърза за незабавен случай. Шофьорът тогава бил точно Георги Георгиев. Той отхвърли да се подчини на катаджиите и получи два акта. Случката се разигра в центъра на Пловдив.

Георгиев тръгнал с една от колите за спешна помощ към село Скутаре по сигнал за жена с кръвоизлив, която незабавно би трябвало да бъде превозена до болница. "Аз включих светлинен и звуков сигнал и след това някъде по булеварда забелязах, че ме гони полицейски автомобил, който няколко пъти се опитваше да ме спре. Аз с мимики им демонстрирах, че бързам на незабавен случай.

Съответно минах на червен сигнал, като не възпрепятствах придвижването на участниците в придвижването и пешеходците ", описа тогава Георгиев.

През 2014 година, когато Георгиев е шеф на Неотложната помощ в Медицински център „ Евромед “ в Раковски, роми пребиха доктор Божидара Пеевска по време на нощно дежурство.

Екшънът се случва късно в неделя на 14 декември. Малко преди 22 часа в почивния ден на незабавния телефон 112 постъпва сигнал от медицински център "Евромед ", който е на територията на болница "Света Елисавета ", че дежурната в неотложната помощ лекарка е била грубо бита от локален мъж от ромски генезис.

Пристигналите на място служители на реда намерили 65-годишната докторка с главоболие, световъртеж и потрес от неприятния случай. От побойника обаче нямало и диря.

Ден по-късно самата доктор Пеевска описа какво се е случило по време на нощното й дежурство. По думите й, откакто мъжът й нанася удара я нарекъл и "мръсна пияницо! ". Тогава всеки ден пътувала до Раковски да оказва помощ, тъй като в неотложната помощ не достигали лекари.

За случая бе известено Министерството на здравеопазването.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР