Прокуратурата разследва законно ли е прехвърлена собствеността на Руската църква,

...
Прокуратурата разследва законно ли е прехвърлена собствеността на Руската църква,
Коментари Харесай

Прокуратурата възложи на ДАНС проверка по сигнали за собствеността на Руската църква

Прокуратурата проверява законно ли е трансферирана собствеността на Руската черква, стана ясно на брифинг на Софийската градска прокуратура.

В прокуратурата е постъпил сигнал от народни представители и от придвижване " БОЕЦ " за собствеността на православния храм. Според обвиняването този въпрос има два аспекта - единият е правото на благосъстоятелност като гражданско право, а другият е обвързван с каноните на църквата или каноническото право.

В хода на инспекцията ще се изискат документи по отношение на собствеността на православния храм от Агенция по вписванията, Държавния списък, Столична община, Българската православна черква и други институции. Също по този начин ще бъдат снети сведения от лица, осведомени с обстоятелства и условия, които са по предмета на инспекцията.

" Преписката е разпределена на инцидентен принцип на прокурор в СГП, който е упълномощил инспекция на ДАНС. В хода на инспекцията следва да бъдат открити обстоятелства и условия по отношение на собствеността и правото на прилагане както на земята като терен, по този начин и на постройката на православния храм. В тази връзка ще бъдат изискани документи от организация по вписванията, Държавния списък, Столична община, както и от БПЦ ", това заяви зам.-градският прокурор и представител на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев.

Срокът за осъществяване на инспекция по закон е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, с цел да се образува досъдебно произвеждане.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР