Прокуратурата разследва няколко души, сред които се подозира, че има

...
Прокуратурата разследва няколко души, сред които се подозира, че има
Коментари Харесай

Прокуратурата: На откритите записи се говори за компромати срещу Гешев

Прокуратурата проверява няколко души, измежду които се подозира, че има и публицист, за търговия с въздействие. От държавното обвиняване разпространиха открити у един от тях записи, в които се разисква промяната на основния прокурор Иван Гешев и се изяснява, че се събират 400 000 лв. за промяната на полицейски шеф. Намерен е и лист с имена на магистрати.

При следствие против проведена незаконна група е открит лист с имена на заплашвани съдии, прокурори и следователи
След следствие по конфиденциален отчет от септември 2022 година против незаконна група за пране на пари и данъчни закононарушения, по което са тествани данни и за наркоразпространение, на 7 март т. година Софийската градска прокуратура подхваща дейности по претърсвания в домовете на обвинени и по този начин попада на листата с имена на 18 магистрати, работили към този момент закритите спецсъд и прокуратура, както и огромно количество флашки.

Записите от тях бяха промотирани пред медиите в продължение на 30 минути, а участниците в тях бяха показани с имена, букви и предполежения – Д.Г, който се търси, престъпно проявения Красимир Каменов – Къро, негов доближен, който към момента не е открит, публицист, с непосочена идентичност и румънски жител.

Записани са техни разговори - в друга настройка, в заведения и пространства, в които се приказва, че Гешев е пасажер, загатват се политически партии, имена на водачи в политически партии,  " Цецо от Белград ", Черепа, Бобоков, включения в Магнитски 2 Владислав Горанов. Иронично се разяснява и визитата на Иван Гешев в Съединени американски щати като се загатва, че има организация той да бъде нападнат с компромати, с цел да бъде отхвърлен от поста, за което ресурсът бил “неограничен “.
Представянето стана в наличието на Иван Гешев, който разяснява:

„ Тук става въпрос за това, което някои назовават „ овладяна страна “, а други назовават „ мафия “ – слепване на всевъзможни институции, престъпна престъпност мутри и който желаете още. Видяхте кои са, не е загадка, няма да изтъквам имена, от всевъзможни публични прослойки в отбрана на нелегитимни цели и ползи, които не съответстват с ползите на хората. Целта е да продължаваме да живеем по метода, по който живеем. 

Гешев отхвърли с днешните си разкрития прокуратурата да се включва в предизборната кампания 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР