Прокуратурата разследва манипулиране на системата за случайно разпределение на дела

...
Прокуратурата разследва манипулиране на системата за случайно разпределение на дела
Коментари Харесай

Гешев за манипулирането на разпределение на делата: Потресен съм!

Прокуратурата проверява манипулиране на системата за инцидентно систематизиране на каузи в съдилищата. Сигнал до прокуратурата е подаден от членове ва Висшия правосъден съвет, а мотивът е самостоятелен одит на единната осведомителна система на съдилищата. Според източници на " По света и у нас " в отчета има данни за нерегламентиран достъп и избор на съответни съдии за каузи.

Сигналът до основния прокурор е подаден от 5-ма членове на Съдийската гилдия и един от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Причината - от Одитния отчет ставало ясно, че достъпът до електронната система за инцидентно систематизиране на делата не е предпазен.

" Ако се окаже, че това, което се установи в одита е истина, това ще е скандал, сравним с ковид в здравната ни система. Това ще е ковид в правосъдната система. Колкото и мощно да звучи това нещо, тъй като това ще значи, че евентуално е допустимо да бъдат наранени стотици хиляди каузи с големи имуществени ползи на голям брой български жители ", съобщи пред Българска национална телевизия глаавният прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР