Прокуратурата разследва как са пострадали близнаците Битите близнаци били недохранени

...
Прокуратурата разследва как са пострадали близнаците Битите близнаци били недохранени
Коментари Харесай

Настаняват в приемно семейство пострадалите близнаци

Прокуратурата проверява по какъв начин са потърпевши близнаците Битите близнаци били недохранени и зле гледани Ето я майката на битите близнаци! СНИМКА

След траялото близо час посещаване и извършените диалози с майката на признатите в болница близнаци Стефан и Габриела, чиновниците на Агенцията за обществено подкрепяне са взели решение за ориста на дечицата. Със единодушието на майката, децата ще бъдат настанени в приемно семейство или в Център за настаняване от фамилен вид с здравна грижа, според от здравословното им положение при тяхното изписване. Това оповестиха от Агенция за обществено подкрепяне в писмо до медиите.

Това се случва откакто бабата на близнаците Ангелина Брандийска подаде заявление за настаняване на децата при нея. След направено изследване и извършени диалози от страна на обществените служащи, обаче, излиза наяве, че към сегашния миг е неуместно настаняването на децата в фамилията на бабата. Брандийска ще бъде компаньон на децата до изписването им като за това е дала експлицитното единодушие. Съгласие за това е дала и майката Ивнка Стефанова.

Според мнението на Дирекцията за Социално подкрепяне, децата са неглижирани, недохранвани, което е форма на принуждение, за което Стефанова не си давала сметка. Според нея, тя се е грижела добре за децата си с финансовия запас, с който е разполагала.

Към настоящия миг Стефанова е подала заявление за прилагане на обществени услуги за повишение на родителския потенциал. Тя е изразила своето предпочитание да поддържа контакт с децата си.

В тази връзка тя ще бъде ориентирана към обществена услуга, където ще получи психическа, юридическа и обществена поддръжка. Освен това майката е подала декларация за търсене на помощ по Закона за обществено подкрепяне.

Стефанова е била съветвана да се записва в Бюрото по труда като следва обществените служащи да се извърнат към Община Пловдив и Бюрото по труда за подпомагане за намиране на работа.

Готовност за помощ за изразили представители на БЧК и други неправителствени организации. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР