Прокуратурата пусна записите, на които се чува как един от

...
Прокуратурата пусна записите, на които се чува как един от
Коментари Харесай

Пуснаха записите, в които Къро обсъжда отстраняването на главния прокурор АУДИО

Прокуратурата пусна записите, на които се чува по какъв начин един от някогашните шефове на ВИС - 2 Красимир Каменов - Къро разисква с други хора по какъв начин ще бъдат дадени пари, които ще бъдат платени за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев, на върховен полицейски чиновник.
Звукозаписите са открити и конфискувани от жилище на един от двамата обвинени по досъдебното произвеждане, за което през днешния ден оповестиха от Прокуратурата на ексклузивен брифинг. То е почнало след отчет на службите за сигурност през септември.
На брифинга бяха упоменати имената на доста обществени лица - на знаковия за престъпния свят Красимир Каменов-Къро, на някогашния банкер от КТБ Цветан Василев ( " Цецо от Белград " ), на Асен Василев (споменат като " Кокорчо " ), на предприемача Пламен Бобоков, на журналиста Димитър Стоянов от BIRD, на Политическа партия и Демократична България и доста други.



Двамата обвинени са с букви Д.Г. и Т.И. Първият е арестуван под стража. Осъждан е за безчинство, присъединяване в проведена незаконна група и опит за машинация. Вторият мъж - Т.И. е напуснал страната и ще бъде разгласен за търсене. Намерени са и текстове, напечатани на листи:

" Здрасти. Имаме безкрайно финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Къро също е отсреща. Казаха, че са ти изпратили материал. Важно е да намерим хора да пищят против Гешев. Тони Парфюма на Кокорчо също ще оказва помощ.

Митко. С. "

Това е текстът на един от листовете.

" Здравей скъпи приятелю. Всичко е ОК. Когато приключим ще сме щастливи. Изпращам ти пари за издръжката на Димитър. Обади се на Дорин. В контакт сме с индивида от Белград. Скоро ще пием шампанско ", се пише на различен от листовете, открити при претърсванията.



На един от звукозаписите се чува по какъв начин мъж, за който от прокуратурата споделят, че е Къро, приказва със събеседника си за един от двамата обвинени, който щял да продаде фотография с Кокорчо за 50 хиляди лева Но той го разубедил. Мъжът, за който се твърди, че е Къро споделя също, че тези от Политическа партия и Демократична България са идиоти, само че от думите му излиза наяве, че работел с тях. В записите, открити на флашка в домовете на един от обвинените са разпознати гласовете на Къро, на негов доближен в България, на публицист, на един от обвинените - Д.Г., както и Овидеу Семенеску, упрекнат за машинация и търсен от Румъния.

На този декор основният прокурор, чието премахване е било гласена от групата, попита след края на записите:

" Това е превзетата страна. Видях на едно място „ ВТБ “ с милиони и ръкописен текст. Ако това е съветската банка от санкционния лист, по какъв начин това кореспондира с Цецо от Белград и заплащането на лобисти? "



" Става въпрос очевидно за организирана офанзива на олигарси и мафията против страната и сигурността на българските жители. След като това касае националната сигурност ДАНС би трябвало да даде отговори на тези въпроси. Сигурен съм, че Министерство на вътрешните работи също ще извършат инспекции за тези опити за събрани 400 хиляди за премахване на полицейски чиновници - началник на бранш " Тежки закононарушения ". Няма да разясня така наречен безграничен финансов запас за моята персона. Логичният въпрос е теоретично какво би коствало един закон за закриването на профилираните структури. Някои проектозакони, които са очевидно противоконституционни, дали са писани в Министерството на правораздаването или на друго място? Дали тези закони не са излъчени на задната седалка на някой джип пред Народното събрание ", сподели още Гешев.

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов уточни, че има данни, че лицето Къро е заплашвало с ликвидиране издател преди години, само че проектът не е сработил.                             

Засега делото е за разпространяване на опиати, само че са отделени материали за търговия с въздействие, пране на пари и данъчни закононарушения. Припоняме, че по-рано през днешния ден управляващите оповестиха, че досъдебното произвеждане е стартирано на 14-и септември 2022 година след получен конфиденциален отчет от служби за сигурност. То е формирано за проведена незаконна група, основана за приемане на приходи от незаконна активност - пране на пари и данъчни закононарушения.

 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР