Прокуратурата проверява личен лекар след сигнал за източване на здравната

...
Прокуратурата проверява личен лекар след сигнал за източване на здравната
Коментари Харесай

Абсурд по български! Лекар ,,преглеждал“ 2 години пациент за заболявания, които няма

Прокуратурата ревизира персонален доктор след сигнал за източване на здравната каса. Той е подаден от пациент, който с изненада схваща, че е с две болести, които той няма. Заради тях е преглеждан неведнъж – на документи, а касата е платила по тази причина.
Случаят е от Бургас. Как се е стигнало до тук? Мъжът ревизира електронното си здравно досие и по този начин схваща, че има две болести, поради които, лекарят е правил така наречен „ диспансерен обзор “ неведнъж. Проверката на касата към този момент завърши и откри нарушавания, поради които глоби лекаря.
В края на предходната година на дъщерята на Костадин трябвало да се сложи наложителна ваксина. Личната лекарка обаче по този начин и не ги извикала. През юли те я сменят с друго джипи. Новият доктор желае да сложи имунизацията, само че след инспекция в системата вижда, че „ на документи “ това към този момент е направено.
„ Оказа се, че тази ваксина, която би трябвало да се сложи, към този момент е сложена и в системата на здравната каса е маркирано, че е сложена, въпреки, че ние не сме я сложили “, изясни Костадин Караманлиев пред bTV.
Костадин подава сигнал в РЗИ. Пред тях някогашната персонална лекарка на фамилията изяснява, че е позволила техническа неточност. Данните в системата са поправени и детето е имунизирано.
Бащата взема решение да ревизира личното си здравно досие. С изненада схваща, че същата лекарка, в продължение на две години, го е преглеждала по две диагнози – хипертонично сърце и последствия от неуточнени мозъчносъдови заболявания.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР