Прокуратурата проверява какви стари дела и сигнали има, свързани с

...
Прокуратурата проверява какви стари дела и сигнали има, свързани с
Коментари Харесай

Градският прокурор на София: Дело Кешгейт при нас няма

Прокуратурата ревизира какви остарели каузи и сигнали има, свързани с доближените до президента Румен Радев, Сотир Ушев и Николай Копринков. Градският прокурор на София Илияна Кирилова посочи, че инспекцията е почнала поради апела на Антикорупционния фонд прокуратурата да обясни има ли истина в изказванията на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, че президенството е „ тъмна институция, цялостна с кеш на база разграбването на страната ”.

До момента имената на Сотир Ушев и Николай Копринков са открити в два сигнала, които са изпратени до европейската прокуратура, сподели обвинител номер 1 на София Илияна Кирилова. " Кешгейт в СГП няма, в случай че е имало нещо в спецпрокуратурата, ние сега вършим една проверка на тези каузи, само че " Кешгейт " няма. По сигнала, който пристигна от Антикорупционния фонд, започнахме да ревизираме, с цел да забележим какво имае при нас, също по този начин и от изявленията, които излязоха, считам, че бяхме длъжни да забележим защо става въпрос ", разяснява Кирилова.

Тя посочи, че досега са открити два сигнала, в които участват имената на Сотир Ушев и Николай Копринков. " Бившият длъжностен министър-председател Гълъб Донев, той е изпратил сигнал до градската прокуратура и до европрокуратурата прокуратура, мисля че там говореше за Агенцция по заедтостта ", съобщи Кирилова.

Градският прокурор на София добави, че би трябвало Делян Пеевски да бъде свикан като очевидец по сигнала на Антикорупционния фонд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР