Прокуратурата привлече като обвиняем 52-годишния мъж, прегазил с колата си

...
Прокуратурата привлече като обвиняем 52-годишния мъж, прегазил с колата си
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини 52-годишния мъж, прегазил в джипа си кучето Роска навръх Бъдни вечер

Прокуратурата притегли като обвинен 52-годишния мъж, прегазил с колата си кучето Роска точно на Бъдни вечер. Припомняме, че случаят стана в пазарджишкото село Мало Конаре, а животинчето беше в доста тежко положение, само че след претърпяна интервенция стартира да се възвръща.

Районна прокуратура в града е обвинила Н.Д. за проявена свирепост към 3-годишната каракачанска овчарка Роска и причено незаконно тежко увреждане, изразяващо са в голям брой фрактури на таза. Престъплението е квалифицирано по член 325б алинея 2 т. 3 от Наказателни кодекс.

Припомняме, че допреди случая кученцето не е имало притежател. След жестокото газене с джипа, снимано от камери, и множеството митинги на зоозащитници, Роска откри нов дом и любящи стопани.

Под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик по делото са извършени голям брой дейности по следствието – разпити на очевидци, в това число и на Н.Д при предявяване на обвиняването, назначени и направени са ветеринарномедицинска и съдебно-оценъчна експертизи, осъществени са огледи на местопрестъпление и материални доказателства, приобщени са медицински документи. Предстои вещото лице да показа резултатите от назначената видео-техническата експертиза, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе всъщност.

Наказанието, планувано от закона за действието, в което е упрекнат Н.Д., е от 1 до 3 години отнемане от независимост и санкция от 2000 до 5 000 лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР