Прокуратурата прекрати разследването за търговия с влияние срещу секретаря на

...
Прокуратурата прекрати разследването за търговия с влияние срещу секретаря на
Коментари Харесай

Прокуратурата прекрати разследването срещу Пламен Узунов и Пламен Бобоков

Прокуратурата приключи следствието за търговия с въздействие против секретаря на президента Пламен Узунов и предприемача Пламен Бобоков. Това оповестиха от Софийската градска прокуратура, като оповестиха, че двамата са били привлечени като обвинени за незаконен сговор и закононарушения по работа, само че от събраните доказателства било открито, че действията, за които са упрекнати, не съставляват закононарушения.

Разследването против Узунов и Бобоков стартира през юни 2020 година, когато тогавашната Специализирана прокуратура популяризира фотоси от връзка сред Узунов, Бобоков и окръжния прокурор от Русе Николай Николов, който по-късно подаде оставка. Тогава от прокуратурата оповестиха, че от разкритата връзка на Бобоков излиза наяве, че той си приказва с хора с имунитет, с висши държавни чиновници, подсъдими и обвинени, които се укривали в чужбина. Сред контактите му бил и секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев – Пламен Узунов.

Публикувана беше връзка сред двамата, съгласно която Бобоков живо се интересувал от правосъдното позволение на проблема с либийския танкер BADR от края на 2018 година Тогава корабът беше иззет в Бургас, а екипажът му свален, като Морска администрация и Гранична полиция съдействали на частния правосъден реализатор Тотко Колев, който упълномощил танкера на българска компания след извършена обществена обмен поради дълг от над 9 млн. $. Последва опасност от Либия, че ще бъдат арестувани всички български кораби, които навлизат в либийски пристанища, само че в последна сметка абсурдът беше сподавен, а корабът – върнат на държавната либийска корабна компания.

  Кирил Пламенов
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР