Прокуратурата повдигна обвинения на Петя БанковаСофийска градска прокуратура наложи 72

...
Прокуратурата повдигна обвинения на Петя БанковаСофийска градска прокуратура наложи 72
Коментари Харесай

72 часа арест за шефката на Агенция „Митници“

Прокуратурата повдигна обвинявания на Петя Банкова
Софийска градска прокуратура наложи 72 часа арест на шефката на Агенция “Митници ” Петя Банкова. След задържането ѝ в сряда, през днешния ден Банкова бе упрекната за присъединяване в проведена незаконна група, правила пране на пари и корупционни закононарушения. Освен нея, по случая има още трима подведени под отговорност с букви Н. Н., М. Д. и С. Д., част от които също са за 3 денонощия зад решетките. Не стана ясно дали Н. Н. е митичният Николай Н. (63 г.) с агентурно име “Паскал ” още от времето на Държавна сигурност.

От държавното обвиняване оповестиха, че в събота - 6 април, ще внесат в Софийския градски съд претенции за налагане на непрекъсната мярка “задържане под стража ”.

Както писа “Труд news ”, Банкова и заместника є Людмил Маринов бяха прибрани от сътрудници на ДАНС и Комисията за противопоставяне за корупцията. Същия ден са били арестувани общо 10 души, само че заместникът Маринов и още петима са освободени без обвинявания.

Групата е работила от 2022 година Претърсени са 30 адреса в София и Хасково и са конфискувани мобилни телефони, документи, бележки, бележници със мемоари, компютри, огромна сума пари в друга валута. Открити са и 1501 мастербокса (15 010 000 къса цигари).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР