Прокуратурата повдигна две обвинения на мъжа и жената, задържани край

...
Прокуратурата повдигна две обвинения на мъжа и жената, задържани край
Коментари Харесай

Линейката, в която бяха открити мигранти, все още е с регистрация за специален превоз

Прокуратурата повдигна две обвинявания на мъжа и дамата, арестувани край Пловдив, за трафик на мигранти в кола за спешна помощ. В хода на продължаващото следствие е станало ясно, че автомобилът, макар че е бил препродаден два пъти, към момента е с регистрация като кола за специфичен транспорт. С нея 23-мата мигранти е трябвало да стигнат до българо-сръбската граница, само че опитът им бил осуетен от полицията.



Линейката, с която 23-мата мигранти били транспортирани по автомагистрала „ Тракия “ тази година е сменила собствеността си три пъти с две продажби. От прокуратурата са сюрпризирани по какъв начин по ваучър и регистрация автомобилът към момента се води специфичен транспорт.

" ЦСМП София са трансферирали собствеността върху тази линейна на едно сдружение от София, което се занимава с продажба на коли. Това сдружение е трансферирало автомобила на трето сдружение също от град София, което няма предмет осъществяването на мед услуги или спешна помощ, все пак продължава да е със специфичен статут ", сподели Петър Петров – областен прокурор на Пловдив

Разследващите търсят притежателя на едноличното сдружение, което е финален собственик на колата за спешна помощ. Задържаният за 72 часа мъж, който е управлявал незабавния автомобил при късата гонка с полицията е осъждан за шофиране с алкохол и е без удостоверение за правоуправление.

" Мъжът е осъждан 4 пъти, като не е оправдан ", сподели Петър Петров.



В опита си за бягство трафикантите слезли от скоростния път като основали рискова обстановка.

" Изключително рискована внезапна маневра във разклона за село Труд, към Карловско шосе на колата за спешна помощ, още известно гонене с присъединяване на втори полицейски автомобил, в последна сметка се стига до залавянето на двамата ", сподели Атанас Илиев – заместник- областен прокурор на Пловдив.

Мигрантите, измежду които и трима малолетни са били разпитани, а по-късно настанени в положително здравословно положение в бежанския център в Любимец. В показанията си те разказали, че платили на каналджиите, с цел да преминат през България и да стигнат до Европа.

" Всеки е платил друга сума 4.03 4.15 по към 5 000 евро ", сподели Петър Петров.

Засега мъжът и дамата, арестувани за трафика на бежанци от Афганистан, отхвърлят да дадат пояснения. Ако бъдат приети за отговорни, ги грози затвор до 6 години и санкция до 20 хиляди лв..

Репортер: Даниела Димитрова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР