Разбиха една от най-големите престъпни групи за трафик на нелегални

...
Разбиха една от най-големите престъпни групи за трафик на нелегални
Коментари Харесай

Разбиха една от най-големите групи за трафик на нелегални мигранти у нас

Разбиха една от най-големите незаконни групи за трафик на незаконни мигранти у нас. Разследването е траяло близо една година като в този интервал арестуваните за трафик са над 40 души.

Днес в Бургаско бяха задържани и уредниците, а в акцията са взели участие и чиновници на ДАНС. Сумите, които са получавали трафикантите стигат до 6000 евро на превозен човек.

При спецакцията през днешния ден са арестувани 10 души, имащи основни функции в трафика на бежанци от Сирия и Афганистан.

" На шест, от които са повдигнати обвинявания. Две от лицата са уредници на незаконната група ", сподели Георги Чинев, началник на Окръжна прокуратура – Бургас.

Организаторите получавали местоположения на бежанците от хора в Турция. Изпращали водачи, наемали други, с цел да наблюдават за служители на реда, а задачата била да прекарат мигрантите до границата със Сърбия, а от там до Западна Европа.

" През това време, през което сме следили и сме работили по групата, са били арестувани над 30 групи противозаконни мигранти в коли по главните пътища и автомагистрали. Те са прекосявали или посредством отрязване на оградата или посредством нейното превъзмогване със стълби ", изясни ст. комисар Стоян Мандажиев, зам.-директора на Групово дело " Гранична полиция ".

За момента Министерство на вътрешните работи няма данни в схемата да има забъркани гранични служители на реда, разяснява вътрешният министър Калинх Стоянов.

" За момента нямаме такава информация да има забъркани чиновници на която и да е конструкция на Министерство на вътрешните работи ", сподели той.

По наша информация в дома на един от уредниците на незаконната група в Камено са открити 100 регистрационни табели за коли, употребени за трафик. Задържаните са с богата палитра престъпни прояви.

" За обири, за ръководство на МПС с регистрационни табели на други транспортни средства, закана за ликвидиране, има неоправдателни присъди за лихварство ", сподели ст. комисар Лъчезар Момчев, шеф на РДГП-Бургас.

От Министерство на вътрешните работи регистрират, че от няколко месеца цената за трафик на мигранти се е вдигнала доста, а повода – взетите по-строги ограничения против закононарушението.

Репортери: Давид Сукнаров, Елеана Цанова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР