Прокуратурата поиска прокурорският син от Перник - Васил Михайлов да

...
Прокуратурата поиска прокурорският син от Перник - Васил Михайлов да
Коментари Харесай

Поискаха постоянен арест за прокурорския син от Перник

Прокуратурата изиска прокурорският наследник от Перник - Васил Михайлов да влезе за непрекъснато в ареста . Това оповестиха на брифинг от обвиняването. От прокуратурата потвърдиха, че обвиненият е нарушил домашния си арест и е посетил питейно заведение. 

" Софийска районна прокуратура направи искане към Софийския областен съд да бъде променена мярката на подсъдимия от " домакински арест " на " задържане под стража ", това заяви наблюдаващият прокурор по делото Георги Иванов.

" Пред съда бяха показани всички доказателства. За нас прокурорите нямат значение длъжността на даден обвинен, родствените връзки и общественият му статус. Единствените значими неща за нас са законите и моралът. Всички български жители са равни пред закона ",
добави той.

Припомняме, че упрекнатият за няколко закононарушения прокурорски наследник от Перник Васил Михайлов два пъти е напускал дома си , откакто Софийският градски съд му определи  домашен арест , в границите на който да е с гривна за следене. Това сочат първичните данни на инспекцията, която Министерството на правораздаването разпореди, разяснява пред Българска телеграфна агенция заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова.

По-рано през днешния ден пред NOVA министърът на правораздаването Крум Зарков удостовери, че в единия от случаите Михайлов е бил отвън дома си към 40 мин. Това нарушаване на домашния арест, второ подред, е станало на 30 октомври вечерта. Първият случай е още в деня на решението на съда - 27 октомври.



Данните от инспекцията досега сочат, че гривната на Михайлов е била отвън обсега на устройството . Според разпоредбите за деяние в такива обстановки, наблюдаващите системата се обаждат на лицето, на което тя е сложена, с цел да се уверят къде се намира. Това е и един от детайлите на инспекцията.

От Министерството на правораздаването припомниха, че по закон Министерство на вътрешните работи е институцията, която следи лицата под домакински арест да не го нарушават.

По-рано през днешния ден основният прокурор Иван Гешев изиска по морални аргументи оставката на някогашния пернишки, а сега - редови, прокурор Бисер Михайлов



Младежът е упрекнат за това, че на 9 април, към 4:00 часа, наоколо до детска площадка в Перник, е нанесъл доста удари с юмруци и ритници в региона на главата на мъж и го е порязал с нож в региона на лявото око, в резултат на което му е предизвикал междинна телесна щета. След това обвиненият отправил закани за ликвидиране на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ.

Михайлов е упрекнат и за това, че на 11 юни, към 14:00 часа, наоколо до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в региона на главата на различен човек и му е предизвикал телесна щета. Деянието е осъществено по хулигански подбуди.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР