„Прокуратурата отказва да събира доказателства, поискани от страна на защитата

...
„Прокуратурата отказва да събира доказателства, поискани от страна на защитата
Коментари Харесай

Местан с неочакван коментар за добрата новина, която го застигна след смъртоносното меле

„ Прокуратурата отхвърля да събира доказателства, поискани от страна на отбраната ми, обявявайки ги авансово за неотносими към случая. А на част от тях е допустимо да е снимано самото произшествие. Резонно поражда въпросът за какво или кой няма интерес това да бъде тествано? И кой или за какво се опасява истината да излезе нескрито? “. Това твърди политикът Лютви Местан в послание, което изпратил до 24rodopi.com.

БЛИЦ напомня, че шофьорската брошура на Лютви Местан бе върната за… повторно.

Неочаквано добра вест за Местан след смъртоносното меле ВИДЕО

След злополуката на 14 април, когато почина 6-месечно бебе , документът за правоуправление на политика бе лишен. Дни по-късно съдът в Кърджали върна книжката на Местан. От прокуратурата обаче още веднъж лишиха свидетелството му за ръководство на МПС.

След следващо обжалване, окръжните магистрати дефинираха като „ необосновано” и „ незаконосъобразно” постановлението на прокуратурата и книжката на Местан още веднъж бе върната.

Публикуваме цялостния текст от писмото на Лютви Местан:

"Преди три месеца представителят на Прокуратурата Румяна Арнаудова на специфична конференция напълно публично и предумишлено пред цяла България излезе и си разреши да изнесе откровени неистини по мой адрес, приписвайки ми 13 нарушавания, които в реалност са осъществени от коли, благосъстоятелност на Движение за права и свободи в интервала 2013-2016 година. Спестявайки информацията, че тези фишове са издадени на мое име точно в качеството ми на представител на Движение за права и свободи, а не в персонално качество, представителят на Главния прокурор ме разгласи за неизпълнителен лидер, за самобитен пътен рецидивист, който съставлява заплаха за придвижването по пътя. Изявлението на Румяна Арнаудова с изключение на лъжа е и откровена клюка, с която Окръжна прокуратура Кърджали “обоснова” повторното си Постановление за лишаване на свидетелството ми за ръководство на МПС, което на процедура е неприемливо в случай, че такова разпореждане един път към този момент бе анулирано от Окръжен съд Кърджали с акт, който е финален, според процесуалното ни законодателство и в случай, че не бяха налице новонастъпили условия.

Изявлението на представителя на Главния прокурор и дейностите на Оперативна програма Кърджали до сегашния миг с изключение на всичко друго са и прям акт на набедяване, тъй като пред българската общност те предумишлено икономисаха и укриха и още една извънредно значима информация, а точно, че в този интервал (2013-2016 г.) аз не съм бил даже секунда зад волан и не съм минал и милиметър път като лидер на МПС, защото, като ръководител на политическа партия Движение за права и свободи бях охраняван непрекъснато от НСО и даже да желаех, не можех да карам независимо. И в случай че това събитие не е било известно на елементарния жител, то със несъмнено е било известно както на представителя на Главния прокурор, по този начин и на представителя на Оперативна програма – Кърджали или най-малко липсва каквото и да било опрощение да не им е известно.

В “усърдието” си прокуратурата стигна до парадокса да ми вмени отговорност за нарушавания на коли на ръководители и чиновници на Движение за права и свободи от 2016 година, когато даже не съм член на тази партия, защото бях изключен от нея на 24.12.2015 година, т.е. – след тази дата не мога да нося отговорност като неин представител и ръководещ.

Прокурорската принуда нарушава основополагащи правила на правото и в частност гражданските ми права. Зад държанието й, в моментите на ненужна процесуална интензивност и неоправдана процесуална бездейност прозира преднамереност, подбудена най- евентуално от нечии политически цели.

Вместо да постъпи по този начин, както повелява законът и да събира доказателства както в поддръжка на обвиняването, по този начин и в поддръжка на обвинения, Прокуратурата отхвърля да събира доказателства, поискани от страна на отбраната ми, обявявайки ги авансово за неотносими към случая. А на част от тях е допустимо да е снимано самото произшествие. Резонно поражда въпросът за какво или кой няма интерес това да бъде тествано? И кой или за какво се опасява истината да излезе нескрито?

Факт е, че само българският съд, в лицето на Оценка за съвместимост – Кърджали всякога, когато бе сезиран с тъжба против акт на Оперативна програма – Кърджали, се произнасяше с определение, с което обявяваше, че актът на Прокуратурата е голословен и незаконосъобразен.

Искам да отбележа и още нещо – Прокуратурата разполага с информацията, с която се доставих и аз и която показах с жалбата против издаденото прокурорско разпореждане по отношение на вменените ми в персонална виновност 13 електронни фиша, само че не предприе нито едно деяние, с цел да анулира сама незаконосъобразния си и голословен акт. Питам се, в случай, че точно тя е органът, който следва да съблюдава спазването и вярното използване на закона, не го направи сама?

На мен ми бяха нужни два месеца, с цел да се снабдя с документи, с която прокуратурата разполага или най-малко следваше да разполага, в случай че издаденото по мой адрес разпореждане за лишаване на СУМПС е било учредено на справедливи доказателства. Поради държанието й обаче трябваше да се стигне досега, в който състав на Оценка за съвместимост – Кърджали, сезиран от мен, в свое определение от 24.07.2019 година безапелационно и с безапелационни претекстове одобри, че обжалваният прокурорски акт е погрешен и незаконосъобразен.

Всичко това ми дава съображение съществено да се тормозя за обективността на воденото против мен наказателно произвеждане, защото държавното обвиняване неведнъж съобщи своята пристрастност и предумишленост.

Заради държанието по този проблем считам да пазя правата си до дъно, като няма да се поколебая да заведа каузи и да потърся отговорност от всяко едно лице и всяка една институция, която е дръзнала да наруши съществени човешки права.

Надявам се всички медии, които необятно отразиха клеветите на Прокуратурата по мой адрес, ще възприемат сегашното ми изказване като право на отговор и ще го отразят уместно.

Новината не е че съдът връща книжката на Местан, Новината е, че прокуратурата лиши книжката на Местан с неистини и оскърбителен изказвания ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР