Прокуратурата нанася удар едновременно по ГЕРБ и по ПП. Чувства

...
Прокуратурата нанася удар едновременно по ГЕРБ и по ПП. Чувства
Коментари Харесай

Андрей Райчев: ГЕРБ, БСП и ДПС не се цепят, ДБ чака, жертвата ще е ПП

Прокуратурата нанася удар по едно и също време по ГЕРБ и по Политическа партия. Чувства се афектиран от разпадането на едни съюзи, които е считал за сигурни. Това съобщи пред БНР социологът Андрей Райчев.

Според него прокуратурата сплотява своите съперници и би трябвало да стане държавно управление сред ГЕРБ-СДС и ПП/ДБ. Политическа партия са упрекнати в чудовищни закононарушения по върховете си. На Борисов е пожелан имунитета. Парламентът пък гласоподава закон, че с 13 гласа се смъква прокурора. Това е война, уточни той.

Според него най-вероятният излаз от създалата се обстановка е Николай Денков да бъде министър председател на техническо държавно управление.

Райчев бе безапелационен, че съюзът сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и прокуратурата се е разпаднал под външен напън. Борисов се разведе с Движение за права и свободи и Гешев, жени се по насила за Политическа партия. Той го прави, с цел да излезе от изолираност, в това число интернационална, добави социологът.

По думите му разпадът на този съюз е довел до едно пъстро разнообразие. Нахлуха най-различни играчи. Крайният резултат ще бъде нова електорална картина в България. Тези маневри не са безвъзмездни. Въпросът е кой ще умира. В ГЕРБ не виждам процеси на разединение. В Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - също. Демократична България умно и ловко излезе в периферията и чака, уточни той.

Според Андрей Райчев жертвата ще бъде електоратът на Политическа партия. Той ще бъде подложен на напрежение. Част от него ще се прелее към Демократична България. Друга ще бъде отвратена от политиката. Ще има и такива, които ще предпочетат да гласоподават за " Възраждане ". Възниква и въпросът какъв брой огромна ще е " Възраждане " след тази история, посочи той.

Социологът разяснява и тематиката за записите, публикувани от депутата Радостин Василев. От записа излиза наяве, че Политическа партия ненавиждат ГЕРБ и влизат в този брак принудително. Какви шпиони на Путин ги накараха да приказват тези нелепости? Това са оправдания на бездарници, счита Райчев.

Той уточни, че партията на Кирил Петков и Асен Василев се занимава с автоколонизация и сама предлага услугите си в непознато посолство. Социологът добави, че казусът не е в възходящото въздействие на Русия, а в това, че престижът на Америка спада.

Президентът води обособена политическа линия и се разграничава от останалите, само че не като антиевропеец или антинатовец, а като сдържан. Той вижда нещо значимо за България. Българският народ не желае тази последна позиция към Зеленски. Но няма настроения за овакантяване на Европейски Съюз и НАТО. Историята за белия Зеленски и черния Путин не минава в България.

Това, че той си разрешава да се движи в умерена, а не в последна позиция го прави естествена жертва. Натикват Румен Радев в ролята на проруски разузнавач. Това е смехотворно, само че работи. Той става поляризирана фигура. Щеше да завоюва, в случай че смяташе да направи партия през есента. След края на мандата е късно. Президентът обаче печели от това, че не е участник в тази обстановка, а единствено коментатор. Той е най-лесното им знаме, сподели още Райчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР