Прокуратурата може да изиска всички документи, предадени на Конституционния съд,

...
Прокуратурата може да изиска всички документи, предадени на Конституционния съд,
Коментари Харесай

Шефката на Спецпрокуратурата: Може да има правни последици за Кирил Петков, проверката за двойното му гражданство ще приключи след изборите

" Прокуратурата може да изиска всички документи, предадени на Конституционния съд ", разгласи в ефира на Българска национална телевизия Валентина Маджарова, началник на Специализираната прокуратура, във връзка проблема за двойното поданство на Кирил Петков и новината, че е формирана кореспонденция. Тя отхвърли обаче да каже какви са документите и разгласи, че не желае да " влиза в конкретика ".

" Срокът на инспекцията по проблема с двойното поданство на Кирил Петков е общоприет и тази инспекция с нищо не се отличава от десетките инспекции, които се образуват всекидневно в Специализираната прокуратура и в прокуратурите в цялата страна. По тематиката може да приказва най-подробно наблюдаващият прокурор. Аз не мога да вляза в конкретика. Проверката е извънпроцесуален прийом и няма правна тежест. Тази инспекция е по-скоро да може наблюдаващият прокурор да реши дали сигнала е същински. Срокът на инспекцията е двумесечен и след това има един месец, в който прокурорът да реши преписката. Това действително значи, че тя може да завърши след изборите на 14 ноември. Да, може да има правни последствия за Кирил Петков, само че Спецпрокуратурата съблюдава всички закони и няма да разясняваме политически изявления от страна на " Продължаваме промяната ", разясни тя.
свързани новини4696на 06.11.2017
" Ние сме наранени от тези инстуционални войни. Демотивация се следи, само че тя е изцяло обяснима. Защото закриването на органи на правосъдната власт е деструктивен способ и не води до положително. Не е противоречиво и няма да бъде, че правото и политиката са доста тясно свързани. За всяка правова страна е належащо правото да служи на политиката, а не противоположното. Откакто аз съм магистрат се приказва за правосъдна промяна. Нужна е и тя би трябвало да бъде направена. Ние изискуем доста на обществото изключително в битката с корипцията по високите етажи на властта. Невъзможно е да приключат каузи за късия времеви интервал, откогато сме основани ", разясни Маджарова.

44 души били предадени за първото деветмесечие на тази година за корупция по високите етажи на властта.

" Делото против Васил Божков си тече и е на ход. Но не се развива толкоз бързо, колкото ни се желае. Съдружникат на Васил Божков - Бекяров, е разпитан като обвинен ", разясни Маджарова.

Офшорните зони и сметки не са подсъдни, съгласно нея. Колизията се основава, когато те се употребяват за незаконна активност, най-много изпиране на пари.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР