Прокуратурата и полицията в България и Германия разследват случай с

...
Прокуратурата и полицията в България и Германия разследват случай с
Коментари Харесай

В България и Германия разследват открадната самоличност на жена от Габрово

Прокуратурата и полицията в България и Германия проверяват случай с открадна идентичност на стара жена от Габрово. Вече повече от 2 месеца Яна Георгиева се води умряла, откакто самоличността ѝ била открадната в Германия, откъдето е публикуван и смъртният ѝ акт, оповестява Българска национална телевизия. В момента дамата не получава пенсия, няма права за лекуване и би трябвало да потвърждава по правосъден път, че е жива.

Преди два месеца 69-годишната Яна отива в Национален осигурителен институт. Шокират я с новината, че по документи се води умряла.

Яна Георгиева: Казаха, че са получили писмо от Германия, че съм умряла. Не мога да вляза в болница, не мога да отида на доктор, нищо не мога да направя, тъй като не живея.
Оказва се, че от отдел ГРАО в община Габрово нямат законово съображение да обезсилят смъртния акт, публикуван в Германия, където сега се води редом следствие.

Аделина Симеонова - шеф на отдел " ГРАО " - община Габрово: Установено до в този момент е, че съветска гражданка е занесла документа за идентичност на умрялата, като се е показала за нейна щерка, а де факто тази жена няма щерка, тя има двама сина.
Яна и синът ѝ имат съмнения по какъв начин е станала измамата. Преди няколко години другар на фамилията предложил на дамата да я вземе на работа в немския град Фрайбург. Тя извадила европейска здравна карта и му я изпратила, само че по този начин и не отпътувала.

Яна Георгиева: Никога не съм напускала България.
Светомир Георгиев - наследник на Яна: Става въпрос за човек, който ми беше непосредствен. Изобщо не съм се замислил, че тази европейска здравна карта би могла да послужи за нещо друго.
Проверката на прокуратурата и полицията би трябвало да завърши до 11 февруари. Семейството чака да бъде планувано и дело за обезсилване на смъртния акт, публикуван в Германия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР