Прокуратурата и МВР нищят има ли корупционни практики в ЮЗУ

...
Прокуратурата и МВР нищят има ли корупционни практики в ЮЗУ
Коментари Харесай

Прокуратурата и МВР нищят има ли корупционни практики в ЮЗУ

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи нищят има ли корупционни практики в ЮЗУ " Неофит Рилски " , оповестяват от държавното обвиняване.

През декември 2023 година след разпространяването в медиите на информация по отношение на съществуване на корупционни практики в Правно-историческия факултет на Югозападния университет " Неофит Рилски ". По случая е формирана кореспонденция. Възложена е инспекция на Министерство на вътрешните работи за определяне съществуване на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент.

Наблюдаващият прокурор е дал подробни инструкции, касаещи инспекцията на информацията, съдържаща се в журналистическите изявления. Тя включва снемане на пояснения както от подалия сигнал до Министерството на образованието и науката по отношение на непозволената активност, по този начин и от други лица, осведомени със случая и тези, посочени като участници.

От държавното обвиняване показват, че в хода на инспекцията би трябвало да се откриват лица, отговарящи за документооборота при провеждането на изпитите, нанасянето на оценките в протоколите и предаването им на съответния чиновник.

Освен това се откриват и чиновниците, носещи отговорност за основните книги на магистърските стратегии в Правно-историческия факултет, като следва да бъдат приложени и относими към случая документи. Извършват се графически информации на автограф и почерк.

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи търсят и отговор на въпроса по какъв начин лица са получили дипломи, без да поставят съответните изпити.

Проверката следва да завърши до 20.03.2024 година След докладване на резултатите от нея в Окръжна прокуратура - Благоевград наблюдаващият прокурор ще направи преценка за съществуването или неналичието на задоволително данни за осъществено закононарушение и ще предприеме съответните законосъобразни дейности.
 МОН откри десетки нарушавания при инспекция на ЮЗУ
МОН откри десетки нарушавания при инспекция на ЮЗУ " Неофит Рилски "

Поводът за инспекцията са постъпили сигнали за непозволено нанесени оценки на студенти без да са положени изпити
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР