Прокуратурата и икономическата полиция в Пловдив разбиха схема за източване

...
Прокуратурата и икономическата полиция в Пловдив разбиха схема за източване
Коментари Харесай

Как бивша служителка източи НОИ по схема за пенсиониране с фалшиви документи

Прокуратурата и икономическата полиция в Пловдив разрушиха скица за източване на Национален осигурителен институт. Бивша служителка дружно с щерка си е изготвяла подправени удостоверения за стаж. Така непозволено са били отпускани пенсии. Причинените вреди на държавния бюджет са за към 3 млн. лв.. Задържани са трима.

Повече детайлности за схемата, която е работила от 2016 година, вижте в директното включване на Николай Райшинов.

Пловдив

Измамата е била осъществена по линията на така наречен заплатен стаж, който всеки може да си купи преди пенсиониране.

Бившата служителка на Национален осигурителен институт е основала адвокатска фирма за пенсионни услуги и е предложила на клиентите обезпечаване на стаж против възнаграждение. Служителката обаче е задържала парите за себе си, входирайки подправени документи в Национален осигурителен институт.

Тепърва проверяващите ще откриват размера на вредите, както и точният брой на непозволено отпуснатите пенсии.

Повече детайлности за хода на следствието вижте от ст. комисар Йордан Рогачев, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив.
 Бившата служителка на НОИ-Пловдив завлякла кандидат-пенсионери със 150 000 лева Бившата служителка на НОИ-Пловдив завлякла кандидат-пенсионери със 150 000 лева
Схема за източване на Национален осигурителен институт разкриха в Пловдив. Бивша служителка, дружно с щерка си, е изготвяла подправени удостоверения за стаж. Така непозволено са би...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР