Прокуратурата е започнала разследване на инцидент от 29 октомври, при

...
Прокуратурата е започнала разследване на инцидент от 29 октомври, при
Коментари Харесай

Турски граничари били българин на наша територия, властите крили случая 4 дни

Прокуратурата е почнала следствие на случай от 29 октомври, при който български жител е бил обичай от турски чиновници на граничния пункт Хамзабейли. Според първичната информация българинът е бил обичай малко преди 8.00 часа сутринта. Тогава служителка на банковото гише на бариерата на граничния пункт е съобщила на управляващите от българска страна. Според нея случаят е зародил на българска територия, в региона на стерилизация на влизащи в страната леки коли. Веднага след сигнала на място са били изпратени двама чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Лесово, които открили, че чиновници на пункта от турска страна са навлезли на българска територия и са употребявали физическа мощ по отношение на български жител, който е минал към този момент границата с лек автомобил. Служители на турския граничен пункт са нанесли удари по българския жител и са му предизвикал оток и синини в региона на лявото око, прецизират от прокуратурата, осведоми още bTV.

За случая Районна прокуратура – Елхово е сигнализирана едвам четири дни по-късно - на 01.11.2017 година

С разпореждане от същия ден районната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за причиняване на лека телесна щета на българския жител от длъжностни лица, при осъществяване на службата им.

Разследват се аргументите за пораждане на случая, дейностите на задграничните длъжностни лица и метода на влизането им на територията Република България.

За формираното досъдебно произвеждане е известен основният прокурор Сотир Цацаров. По негово предписание следствието по досъдебното произвеждане ще бъде осъществявано персонално от прокурор, в оптимално къси периоди.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР