Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу всичките 13 лица, задържани вчера

...
Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу всичките 13 лица, задържани вчера
Коментари Харесай

Акцията срещу детската порнография: Развитие след арестите на 13 души

Прокуратурата е повдигнала обвинявания против всичките 13 лица, арестувани през вчерашния ден при акция против мрежа за детска порнография. Това съобщи пред Българска национална телевизия представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Наблюдаващите прокурори са решили, че има събрани задоволително доказателства и са повдигнали обвиняване на всичките 13 лица, за които чиновниците на ГДБОП и Национална следствена служба са имали данни, че са правили тези гнусни закононарушения, добави Милева. Всички са привлечени като обвинени за разпространяване на нецензурен материали.

Към момента не мога да потвърдя информацията, че на популяризираните материали няма деца от България. В момента се правят експертизи на конфискуваните компютърни конфигурации, най-малко два дни ще отнеме инспекцията, разяснява представителят на основния прокурор.

Сийка Милева удостовери и казаното през вчерашния ден от зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, че арестуваните са хора с влиятелни специалности, с положителни приходи, множеството от тях имат фамилии с деца. Тези хора са измежду нас, добави тя.

Според мен, персонално като майка, глобите за сходни закононарушения би трябвало да са доста по-сурови, с цялата суровост на закона, сподели Милева. Тя напомни, че сега за сходни действия се плануват до шест години затвор, които в множеството случаи минават в понижаване на присъдата или условни присъди.

В акцията от през вчерашния ден участваха 30 следователи, над 30 чиновници на ГДБОП и над 60 жандармеристи. Претърсени са към 20 адреса, в разнообразни градове в страната - София, Варна, Хасково.

Това са 13 души, които са най-активните и най-агресивните разпространители на детска порнография, открити от проверяващите, само че има стотици други занимаващи се с такива противозаконни дейности, съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР