Прокуратурата е получила съобщение от МВР, че е започнато досъдебно

...
Прокуратурата е получила съобщение от МВР, че е започнато досъдебно
Коментари Харесай

Прокуратурата за Хемус: Не сме получили заповеди за арест, нямаме и конкретика

Прокуратурата е получила известие от Министерство на вътрешните работи, че е стартирано досъдебно произвеждане за градежа на автомагистрала „ Хемус “, само че в него няма за кои лица и кои сдружения става дума. Това изясни ръководителят на СГП Илиана Кирилова на брифинг във връзка изнесените от Рашков данни за нарушавания при градежа на Автомагистрала „ Хемус”. Тя разясни, че в известието се споделя единствено, че става дума за пране на пари и данъчни закононарушения без конкретика.
https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=253042736793630&t=1
„ В материалите от Министерство на вътрешните работи не намирам данни за арестувани, няма заповед за арест за 24 часа. Възможно е те да дойдат по-късно, само че ние нямаме и постановления за привличане на обвинени, по тази причина няма и подведени под отговорност. Пратени са разпити на очевидци, протоколи за различаване и други. Нямаме данни и за осъществени закононарушения, може и да не сме получили данни още “, разясни тя.

„ Докато в прокуратурата не дойдат всички материали, обвинителите няма по какъв начин да издигнат обвиняване или да се произнесат. В Софийска градска прокуратура по факс е постъпило известие от проверяващи служители на реда от „ Борба с проведената престъпност” за претършуване и изземване. В известието до нас беше посочено, че е почнал досъдебно произвеждане за данъчни измами и пране на пари. Установи се, че са осъществени обиски на лица на разнообразни адреси, което е единствената опция за събирането на доказателства за осъществено престъпление”, сподели прокурор Кирилова.

Дежурен прокурор е изготвил искане до Софийския градски съд за утвърждение на тези протоколи.

С определение на съда са утвърдени 23 протокола. Делото е върнато в Прокуратурата. Съставен е екип от 4 прокурори, които ще работят по случая предвид на това, което е било изнесено на брифинга.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР