Прокуратурата даде подробности за 2-годишното дете в Пловдив, което е

...
Прокуратурата даде подробности за 2-годишното дете в Пловдив, което е
Коментари Харесай

Съмненията за побой се засилват: Подробности за случая с пострадалото дете

Прокуратурата даде детайлности за 2-годишното дете в Пловдив, което е в кома в болница „ Св. Георги ”. Състоянието му е изключително тежко. Има подозрения, че е измъчвано от осиновителя му. 

По данни на лекарите, майката, която го е осиновила преди година, е казала, че детето било паднало. Заради тежките пострадвания, обаче, медиците се усъмнили и подали сигнал до полиция и прокуратура. 

" На 23 септември е постъпил сигнал от лекари в Спешен център, че при тях е закарано дете на година и 9 месеца, в доста тежко положение. Детето е закарано от майката, която пред лекарите е удостоверила, че тези травматични увреждания , които са били забележими по тялото на детето, са били породени от неговото рухване от спалнята. След прегледа, обаче , лекарите са се усъмнили, защото детето е било в безсъзнание и със синини с друга отминалост, както и следи от ухапвания ", показаха от прокуратурата в Пловдив на брифинг пред медиите. 

Повдигнато е обвиняване на осиновителката. Тя е упрекната в причиняване на тежка телесна щета в изискванията на домашно принуждение на малолетно дете, изразяваща се в непрекъснато общо разстройство на здравето, декларират оттова.

Обвиняемата е арестувана за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Районната прокуратура ще внесе искане в съда за установяване на марка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на нея.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР