Прокуратрата и Вътрешна сигурност на МВР са заловили при съвместна

...
Прокуратрата и Вътрешна сигурност на МВР са заловили при съвместна
Коментари Харесай

Полицай превозва 1,8 кг марихуана в колата си

Прокуратрата и " Вътрешна сигурност " на Министерство на вътрешните работи са заловили при взаимна интервенция служител на реда, който прекарвал високорисково наркотично вещество - марихуана.

Това се споделя в известие на държавното обвиняване. Акцията е извършена през днешния ден:

" А. Д. – чиновник на Министерство на вътрешните работи, бил спрян за инспекция, до момента в който пътувал с лек автомобил в региона на 1-ви километър на път Е 871 в посока от гр. Перник към гр. София. В автомобила били открити субстанции, за които са събрани данни, че вероятно са високорискови наркотични субстанции, а точно – коноп с тегло 1883,52 година ", пишат през днешния ден от прокуратурата.

Тоя е бил арестуван първо за 24, а след това за 72 ч - към този момент с прокурорско предписание. Предстои да му желаят от съда непрекъсната мярка за неотклонение.

Интересно съвпадане е, че различен млад служител на реда, който преди време бе хванат да транспортира противозаконни мигранти, също служеше в Перник.

Ето и цялото известие на прокуратурата в оригинал:

При взаимна интервенция на Софийска градска прокуратура и „ Вътрешна сигурност “-МВР беше арестуван полицейски чиновник с опиати

В Следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СО-СГП) под управлението и надзора на прокурор в СГП се организира следствие по отношение на получени данни от Дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи (ДВС-МВР) за чиновник на Министерство на вътрешните работи, който вероятно прави закононарушения с предмет наркотични субстанции.

Още в границите на вчерашния ден чиновници на ДВС-МВР са уведомили СГП и са потърсили подпомагане от дежурен прокурор по отношение на наличните данни. Незабавно прокурор в СГП е дал инструкции и е била основана нужната организация за осъществяване на дейности по следствие при необходимост от следовател в СО-СГП.

В резултат на подхванатите дейности на 28.03.2023 година А. Д. – чиновник на Министерство на вътрешните работи, бил спрян за инспекция до момента в който пътувал с лек автомобил в региона на 1-ви километър на път Е 871 в посока от гр. Перник към гр. София. В автомобила били открити субстанции, за които са събрани данни, че вероятно са високорискови наркотични субстанции, а точно – коноп с тегло 1 883,52 гр.

Досъдебното произвеждане е формирано от следовател в СО-СГП със съставянето на протокола за първо деяние по следствието, а точно – претършуване и изземване. При осъществяване на дейностите подпомагане оказали чиновници на ДВС-МВР. А. Д. бил арестуван за период до 24 часа със Заповед на чиновник на ДВС-МВР.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор от 28.03.2023 година А. Д. е притеглен в качеството на обвинен за това, че е държал наркотичните субстанции без съответно позволение за разпространяването им – закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс. На съображение член 64, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс обвиненият е арестуван с разпореждане на прокурора за период до 72 часа.

Предстои СГП да внесе в Софийски градски съд искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.  

Разследването по делото продължава за определяне на всички условия по планувания в закона ред.  
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР