Прожекциите във втория ден на филмовия фестивал в града под

...
Прожекциите във втория ден на филмовия фестивал в града под
Коментари Харесай

Шедьовърът Преди дъжда и грузинският Начало на София фил...

Прожекциите във втория ден на филмовия фестивал в града под тепетата стартират в 18:30 часа с “Преди дъжда”. Филмът е притежател на „ Златен лъв “ от Венеция ’94 и е номиниран за „ Оскар “ за най-хубав чуждоезичен филм през идната година. Преди началото на кино лентата ви чака особено видео послание към българската аудитория на режисьора Милчо Манчевски. В античен планински манастир в Македония млад духовник на име Кирил намира уплашено момиче, което се крие в килията му. Разбираме, че тя е жертва на етническа ненавист и откакто враговете й я откриват, покоят на неговото уединение е разрушен вечно... В един лондонски ресторант Ан и брачният партньор й, с който е разграничена, се срещат, с цел да обсъдят проблемите си. Разговорът им е пресечен от гръмък спор сред сервитьор и клиент. Клиентът си потегля, след това се връща, стреля из ресторанта и наред с другите убива и брачна половинка... Известният фотограф Александър, прочул се и обръгнал, снимайки войната и нейните жертви, се връща в родното македонско село в търсене на покой. Ан и Александър са любовници - ето за какво бракът й е заплашен, - а бегълката, която се крие в манастира, е щерка на предходната му държанка... Фотографът намира вкъщи християни и мюсюлмани в непримирима омраза. Най-накрая той попада под смъртоносния пресечен огън, който е до тогава е успявал да избегне.

Късната прожекция стартира в 20:45 часа с копродукцията на Грузия и Франция “Начало”. В замряло провинциално градче общественост на „ Свидетелите на Йехова “ е нападната от екстремистка група. В разгара на спора светът, с който е привикнала Яна, брачна половинка на водача на общността, стартира постепенно да се разпада. Вътрешното неодобрение на Яна нараства, до момента в който тя се пробва да осмисли желанията си.

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник - Петък: 16 - 21 часа, Събота - Неделя: 10:30 - 21 часа и онлайн на boxoffice.bg.

Цена на билетите: 8лв; студенти, възпитаници и пенсионер - 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР