Производството на вино във Франция ще спадне с 12% тази

...
Производството на вино във Франция ще спадне с 12% тази
Коментари Харесай

Френското производство на вино с 12% спад тази година

Производството на вино във Франция ще спадне с 12% тази година заради неподходящите метеорологични условия. Френското министерство на земеделието предвижда, че производството на вино през 2019 година ще бъде 43.4 милиона хектолитра, което е по-ниска стойност от миналогодишните 49.4 милиона хектолитра, заяви Ройтерс. Един хектолитър е еднакъв на почти 133 общоприети бутилки вино.

Лозята във Франция пострадаха от слана, суша и градушка, само че качеството на виното като цяло се чака да остане положително. Оценките на френското министерство са предварителни, поради несигурните условия преди прибирането на реколтата. Спадът във френското произвеждане на вино се случва на фона на закани от Съединените щати за въвеждането на мита върху френското вино в отговор на налагането от Франция на налог върху софтуерните компании.

За понижаване на индустриалния капацитет на френските лозя способства неприятното време през тази година. Рекордните жеги през юни и юли засегнаха някои региони на юг като Гар, Еро и Вар, причинявайки индустриални загуби. Междувременно стихия с градушка аргументи вреди във френския район Божоле, Бургундия, където се чака производството да намалее с 26% по отношение на миналата година. Прогнозите са производството в региона Шампан тази година да намалее със 17%, поради горещото време, а добивът в Бордо да бъде с 4% по-малък през настоящата година спрямо 2018 година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР