Производството на вино във Франция се очаква да намалее с

...
Производството на вино във Франция се очаква да намалее с
Коментари Харесай

Производството на вино във Франция спада, но със сериозни разлики между регионите

Производството на вино във Франция се чака да намалее с 2 на 100 тази есен, само че сред районите са налице съществени разлики, защото някои са съществено потърпевши от гъбично заболяване, а хубавото време на други места е нараснало добивите, съгласно министерството на земеделието, представено от Ройтерс.

Общият размер на виното, създадено във Франция тази есен, се чака да възлезе на 45 милиона хектолитра. По ранни предвижда поставяха производството в диапазона 44-47 милиона хектолитра, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ситуацията в районите, обаче, е прекомерно разнообразна. Появата и разпространяването на мана в региона на Бордо и югозападна Франция, както и сушата в Лангедок и Русийон засегнаха съществено добивите ", показват от министерството. Другаде ситуацията е по-добро, макар появяването на гъбично заболяване в края на акцията.

Според министерството производството на вино в региона на Бордо ще бъде по-слаб с 9 на 100 по отношение на миналата година и със 17 на 100 по отношение на междинното за последните 5 години. В югозапада спадът е надлежно с 6 и 18 на 100.

В същото време хубавото време в района на Шампан е спомогнало гроздето да доближи рекордно тегло и предстоящите добиви да са с 24 на 100 над междинното.

Топлото време през последните седмици пък е дало опция събирането на продукцията да стартира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР