Производството на природен газ в Русия ще нарасне до рекордно

...
Производството на природен газ в Русия ще нарасне до рекордно
Коментари Харесай

Русия ще произведе рекордно количество газ през 2022-а, но това не значи повече износ

Производството на природен газ в Русия ще нарасне до рекордно високо тази година, на фона на най-тежката си енергийна рецесия от десетилетия в Европа. Това предвижда Международната организация по енергетика (МАЕ).

Цените на газа в района се повишиха до доста равнище през зимата, което докара до висока инфлация. Според МАЕ роля в рецесията способстват и лимитираните доставки от " Газпром " за континента.

Тази година Русия ще изпомпа 763 милиарда кубически метра газ, заяви МАЕ в тримесечния си отчет. " Това ще бъде най-високата реколта от над 30 години, в случай че се взима поради държавна статистика ", споделят от организацията.

Но по-високото произвеждане не постоянно значи повече експорт. Добивът на газ в Русия беше рекорден и през предходната година - 762 милиарда кубически метра, само че " Газпром " продаде малко над 185 милиарда кубически метра на основните си пазари зад граница, написа Bloomberg.

От компанията настояват, че количеството доставки за Европа са напълно в сходство с договорните отговорности и настояванията на клиентите. Русия обаче държи на тактиката си за лимитирани доставки за континента през първите седмици на тази година. Анализаторите не се ангажират с прогноза дали доставките ще да бъдат ниски през остатъка от отоплителния сезон.

Конфликтът на Русия и запада, поради Украйна може да утежни енергийната рецесия в Европа през 2022 година, в случай че напрежението ескалира. Европейският съюз и Обединеното кралство обмислят санкциониране на нови съветски газови планове при положение на военна офанзива. Русия неведнъж е заявявала, че няма проекти да нахлува в Украйна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР