Производителят плочи от дървесни частици (ПДЧ) и ламинирани плочи от

...
Производителят плочи от дървесни частици (ПДЧ) и ламинирани плочи от
Коментари Харесай

Една от големите дървопреработвателни компании у нас ще инвестира 60 милиона лева в завода си през 2022-а

Производителят плочи от дървесни частици (ПДЧ) и ламинирани плочи от дървесни частици (ЛПДЧ) " Кастамону България " АД ще влага 60 милиона лв. тази година в завода си в с. Горно Сахране, община Павел баня главно за мебелното произвеждане.

Предприятието е една от огромните дървопреработвателни компании в България и е един от най-големите вложители в района и страната. През 2021 година е призната и инвестиция, която обезпечава опция за съвсем 3 пъти нарастване на продуктивността на труда, 70 нови работни места, понижаване енергоемкостта, повишение качеството на продукцията, нарастване на производството и понижаване разхода на суровина. Създадено е и тополово стопанство на 1000 дка повърхност.

Във фабриката на " Кастамону България " АД в Старозагорска област работят 370 служащи и чиновници. С обслужващите компании се обезпечава работа на над 700 индивида.
 Мебелни компании у нас са пред банкрут, шперплатът изчезна от българския пазар
Мебелни компании у нас са пред банкрут, шперплатът изчезна от българския пазар

Заради дефицита на дървесина към този момент усложнения изпитва " Кроношпан България " ЕООД, най-голямата дървообработваща компания в България

Българското сдружение е част компанията Kastamonu Entegre, която има индустриални мощности в 6 страни, с вложения в Румъния, България, Босна и Херцеговина, Русия, Италия и Турция.

Kastamonu Entegre създава 6% от международното произвеждане на ламиниран паркет и е петата по величина компания в света в промишлеността за дървени панели и измежду четирите най-големи производители в Европа в бранша. Всяка година компанията изнася продукция за над 100 страни на 6 континента, като измежду страните за експорт са Китай, Америка и Австралия, Канада и други

По данни на Българска народна банка потокът на влезлите в България директни задгранични вложения (ПЧИ) за януари 2022 е позитивен в размер на 188,4 млн. евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР