Производителят на третата най-популярна марка уиски в света The Officer`s

...
Производителят на третата най-популярна марка уиски в света The Officer`s
Коментари Харесай

Третата най-популярна марка уиски в света за пръв път навлиза на руския пазар

Производителят на третата най-популярна марка уиски в света The Officer`s Choice, индийската компания Allied Blenders & Distillers (ABD), навлиза за пръв пат на съветския пазар. Това заяви " Комерсант " по информация от Алкохолната сибирска група, която стана извънреден дистрибутор на две марки на ABD.

ABD претендира за пазарния дял, който беше освободен след напускането на някои западни марки алкохолни питиета. В Русия марките на индийската компания до момента не са били показани. Доставките започнаха през февруари. Договорът е до октомври 2025 година, като съответният размер на доставките не е избран.

Уискито The Officer`s Choice Blue от малцови шотландски спиртни питиета и зърнени индийски дестилати ще коства 1000-1200 рубли (14-17 $ по настоящия курс) за бутилка от 0,75 литра. Sterling Reserve от шотландски дестилати - от 1100 до 1500 рубли на бутилка (15-20 $ по настоящия курс), по предварителни данни.

От алкохолните питиета на съветския пазар, уискито стана най-засегнатата категория от комерсиалните ограничавания след началото на военните дейности в Украйна. По оценки на WineRetail, през 2022 година вносът в Русия на бутилирано уиски е паднал на половина до 11-12 милиона литра, обаче доставките на наливно уиски са нарастнали с 25% на годишна база, до 5 милиона литра.
 Най-големият производител на алкохол в света ще прави малцово уиски в Китай
Най-големият производител на алкохол в света ще прави малцово уиски в Китай

На територията на завода на Diageo ще бъде построен и интерактивен център за гости

Някои марки уиски, в това число Johnnie Walker, Jack Daniel`s, Bushmills, Jim Beam, White Horse, получиха позволение за така наречен успореден импорт през ноември 2022 година и броят на техните снабдители пораства. Индия създава 60% от количеството уиски в света.

Компанията за уиски, ром, бренди и водка, ABD, е един от най-големите производители на алкохол в Индия. Компанията изнася алкохолни питиета допълнително от 20 страни, а прогнозните й годишни продажби се правят оценка на 80 милиона децилитра (dl). Според доклада на индийската компания, приходите й за финансовата 2021 година са надхвърлили 765 милиона $.

По данни на изданието Drinks International, за 2021 година уискито The Officer`s Choice е третото най-популярно уиски в света, с 12% нарастване на продажбите за годината, до 20,8 милиона децилитра.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР