Производителят на телекомуникационно оборудване - финландската Nokia, се оттегля от

...
Производителят на телекомуникационно оборудване - финландската Nokia, се оттегля от
Коментари Харесай

Nokia се оттегля от Русия, Ericsson замразява бизнеса си

Производителят на телекомуникационно съоръжение - финландската Nokia, се отдръпва от съветския пазар, разгласи основният изпълнителен шеф Пека Лундмарк пред Reuters. Така компанията отива по-далеч от съперника Ericsson, който съобщи в понеделник, че замразява бизнеса си за неопределен срок в страната.

Няколко бранша, в това число телекомуникациите, бяха освободени от някои наказания заради филантропични съображения, само че Nokia съобщи, че е решила, че напускането на Русия е единствената опция. " Просто не виждаме никакви благоприятни условия да продължим в страната при сегашните условия ", сподели Лундмарк. Той изясни, че компанията ще продължи да поддържа клиентите си по време на излизането си и не е допустимо да се каже на този стадий какъв брой време ще отнеме изтеглянето.

И Nokia, и Ericsson осъществят дребен % от продажбите си в Русия, където китайски компании като Huawei и ZTE имат по-голям дял, въпреки че има известия, че и Huawei се въздържа да работи от терзания да не попадне под вторични наказания като извършител на ембарго. Nokia не чака това решение да повлияе на нейната вероятност за 2022 година и съобщи, че ще има пропуснати доходи през първото тримесечие към 100 млн. евро.

Много промени ще би трябвало да има, преди да бъде допустимо да се обмисли още веднъж правене на бизнес в страната, счита Лундмарк.
Реклама
От своя страна Ericsson разгласи, че стопира бизнеса си в Русия за неопределен срок и пуска чиновниците си в заплатен отпуск. Това се случва, откакто шведският производител на телекомуникационно съоръжение стартира обзор на въздействието на западните наказания върху интервенциите му. Компанията съобщи, че ще запише провизия от 900 млн. крони (95 млн. долара) през първото тримесечие за амортизация на активи и други изключителни разноски, свързани с преместването. Ericsson има към 600 чиновници в Русия. Стотици западни компании или са се отдръпнали, или са спрели интервенциите си в Русия, откакто страната нахлу в Украйна през февруари. Ericsson спря доставките за клиенти в Русия през февруари, а съперникът Nokia направи това при започване на март. " Преместването беше неизбежно след редица наказания ", сподели Паоло Пескаторе, анализатор в PP Foresight. " Това ще бъде голям удар както за Ericsson, по този начин и за Nokia, защото няма да им се заплаща за мрежите. "
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Кирил Кирчев
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР